Logo de la Universitat de València Logo Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) Logo del portal

ÚS ÈTIC I RESPONSABLE DE LA IA A L’ÀMBIT UNIVERSITARI

Destinataris PAS, PDI
Modalitat d'impartició En línia asíncrona + En línia síncrona
Llengua Castellà, Valencià
Durada total 5
Durada en línia síncrona 4
Durada en línia asíncrona 1
Programa Formació contínua
Modalitat formativa Curs
Curs acadèmic 2025-2026
Edició 01
Any del pla de formació 2025
Data d'inici del curs 14/10/2025
Data de finalització del curs 21/10/2025
Data d'inici d'inscripció 09/09/2025
Data de finalització d'inscripció 18/09/2025
Sessions
Sessió Data i hora d'inici Data i hora de finalització Aula Ubicació
1 14/10/2025 17:30 14/10/2025 19:30 En línia
2 21/10/2025 17:30 21/10/2025 19:30 En línia
Criteris de selecció

Es seleccionaran les persones participants d'acord amb els criteris següents:
• Per a aquells cursos que tinguen requisits específics, s’ha de comprovar que efectivament les persones sol·licitants els reuneixen.
• S’atorgarà preferència a les peticions d'aquelles persones sol·licitants que no hagen realitzat cursos de característiques semblants en els últims tres anys.
• Així mateix, s’atorgarà preferència a aquells que no hagen realitzat cursos de formació en els últims tres anys.
• En cas d'empat entre sol·licitants en aplicació dels anteriors criteris, caldrà ajustar-se al rigorós ordre d'entrada de les sol·licituds (dia i hora de presentació)

Professorat no UV

Vicent Gadea Mira

Objectius formatius
  1. Entendre la importància de l'ús ètic de la IA: Reconéixer la rellevància de l'ètica en l'aplicació de la IA en l'àmbit universitari.

  2. Identificar i previndre el plagi amb eines de IA: Aprendre a detectar i previndre el plagi, inclòs el generat per IA, en treballs estudiantils.
  3. Explorar les possibilitats i desafiaments de la IA en l'educació superior: Discutir les aplicacions actuals i potencials de la IA en l'educació i les seues implicacions ètiques.
Continguts
  1. Principis ètics en l'ús de la IA: Exploració de conceptes clau en l'ètica de la IA i la seua importància en el context universitari.

  2. Detecció de plagi utilitzant IA: És viable la detecció de plagi per IA en l'actualitat?
  3. Desafiaments i oportunitats de la IA en l'educació superior: Anàlisi de casos d'ús de la IA en l'educació, els seus beneficis i desafiaments ètics.
Competències que es desenvoluparan
  1. Competència ètica en l'ús de la IA: Desenvolupar un enteniment profund de l'ètica relacionada amb la IA en un context acadèmic.

  2. Competència en la detecció i prevenció del plagi: Habilitat per a identificar i manejar situacions de plagi, especialment en relació amb la IA.
  3. Comprensió crítica de la IA en l'educació: Desenvolupar una perspectiva crítica sobre els usos actuals i futurs de la IA en l'educació superior
Criteris i procediment d'avaluació de l'activitat
  • Participació i contribució activa: Valorar la participació activa en les discussions i activitats pràctiques durant les sessions.

  • Activitat/projecte asíncron final: Fer una tasca final que demostre l'aplicació dels continguts treballats durant el curs.
  • Assistència, com a mínim, al 85% dels hores síncrones i fer les tasques obligatòries fixades en el programa o encarregades per el/la tutor/a o professor/a
Inscripció