Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

És un taller d’introducció a l’escriptura creativa entesa com autoconeixement, com un capbussament en l’interior de nosaltres. Per tal d’escriure des de la veritat de la nostra experiència hem de tornar als nostres cossos. Què volem dir? Què volem comunicar? Per què escrivim? Entenent l’escriptura no sols com un recurs estilístic sinó com una necessitat d’expressió.

Un curs per trobar la veu des d’on escrivim, la nostra mirada d’estranyesa. Amb sessions d’escriptura lliure, d’escriure des del no pensar (cadascú escriurà un diari), d’escriptura en directe i també de creació de personatges, de punts de vista, d’estructures... Aprendrem a entendre i escollir com i des d’on volem escriure. Compartirem textos i els editarem. Un curs per identificar llocs comuns i fugir-ne. Tot ha estat ja escrit, la diferència és com ho escrivim. Buscarem aquesta veu única que cadascú té i ens deixarem dur per la intuïció.

Professora:  Iolanda Batallé

Escriptora, periodista, editora i professora. Llicenciada en Filologia Anglesa i formada en Direcció d’empreses, ha desenvolupat la seva activitat professional com a traductora, redactora, cap de premsa i directora editorial, en Random House Mondadori, Grup Enciclopèdia i La Galera, entre d’altres.

Entre les seues obres, trobem La memòria de les formigues (Amsterdam, 2009), premi Nuevo Talento FNAC, 2009, El límit exacte dels nostres cossos (Amsterdam, 2011) i Faré tot el que tu vulguis (Columna, 2013), Premi Prudenci Bertrana 2013. 

Actualment és professora del màster en Edició i del màster en Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra, i de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i col·labora amb RAC1. Des de 2018, és directora de l’Institut Ramon Llull. 

Modalitat

Curs en línia de 25 h. El curs consistirà en 10 sessions per videoconferència de dues hores i mitja cadascuna. Durant aquestes sessions síncrones, el professorat impartirà la part teòrica i l’estudiantat podrà realitzar els exercicis proposats, si és el cas.

Dates

Del 5 d’octubre al 21 de desembre de 2021.
Sessions per videoconferència en directe: 5, 19 i 26 d’octubre, 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre, 14 i 21 de desembre de 2021, de 16:30 a 19 h.

Llengua

Valencià/castellà.

Recursos

Aula Virtual i Blackboard Collaborate.

Reconeixement acadèmic

Es pot obtenir 1 crèdit ECTS sempre que s’acomplisquen les següents condicions:

  •  80% d’assistència a les hores de videoconferència síncrona programades.
  • Entrega d’almenys el 80% dels exercicis d’escriptura proposats.

 Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció. Places exhaurides.