Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Al curs d’iniciació a la poesia buscarem l’espai virtual on naix el poema i mirarem de baixar-lo a la realitat tangible del paper. Per a trobar la intersecció des d’on fer la descàrrega ens calen un bon grapat d’eines i una miqueta d’intuïció. A partir dels versos d’altres, de poetes en valencià i castellà i d’altres tradicions, descobrirem les possibilitats del treball amb la paraula i el vers per tal de trobar la manera justa de dir alguna cosa.

Ensenyar a escriure poesia és una aspiració gairebé tan quimèrica com escriure’n, però hi ha tota una sèrie d’elements que sí que es poden aprendre i que ens acosten al nucli, allà on naix el poema. Aquest és l’itinerari que us proposem mitjançant la pràctica de la lectura i l’escriptura.

Professor: Pau Sif

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, i llicenciat en Filologia Hispànica i màster en Literatura comparada per la Universitat de Barcelona, és poeta, traductor i editor. Amb el pseudònim de Pau Sif, Pau Sanchis i Ferrer ha publicat els llibres de poesia Ferralla (1997), Tríptic d’un carrer (2003), Viatger que s’extravia (2011), Breakfast at Saint Anthony’s Market (2011), Arnes (2016) i Veles (2018). També ha coeditat amb Maria Josep Escrivà l’antologia Ai, València! (2003). 

Tradueix narrativa, poesia i teatre del serbocroat i l’italià al català i al castellà i és un dels coordinadors d’Edicions del Buc, un segell independent dedicat exclusivament a l’edició de poesia.

Ha sigut professor de Llengua i literatura a les universitats de Zadar (Croàcia) i a la Universitat Jaume I de Castelló. I durant cinc cursos va impartir el taller d’escriptura creativa en valencià de la Universitat Politècnica de València

Modalitat

Curs en línia de 25 h. El curs consistirà en 10 sessions per videoconferència de dues hores i mitja cadascuna. Durant aquestes sessions síncrones, el professorat impartirà la part teòrica i l’estudiantat podrà realitzar els exercicis proposats, si és el cas.

Dates

Del 6 d’octubre al 15 de desembre de 2021.
Sessions per videoconferència en directe: 6, 13, 20 i 27 d’octubre, 3, 10, 17 i 24 de novembre, 1 i 15 de desembre de 2021, de 17 a 19:30 h.

Llengua

Valencià/castellà.

Recursos

Aula Virtual i Blackboard Collaborate.

Reconeixement acadèmic

Es pot obtenir 1 crèdit ECTS sempre que s’acomplisquen les següents condicions:

  • 80% d’assistència a les hores de videoconferència síncrona programades.
  • Entrega d’almenys el 70% dels exercicis d’escriptura proposats.

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.