Logo de la Universitat de València Logo Servei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Durant aquest taller d’iniciació, cada participant farà un viatge des de la idea inicial fins a la culminació amb el procés d’escriptura i reescriptura d’un guió de curtmetratge. En aquest trajecte es realitzaran diverses parades tècniques (logline, sinopsi, to, punts de gir, personatges, escaleta, tractament, forma, etc.) que ens permetran arribar sans i estalvis a la destinació final. L’enfocament serà fonamentalment participatiu i obert, per generar una atmosfera propícia per a la creativitat i, sobretot, per a gaudir del viatge.

Professora:  Laura García Andreu

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i en Antropologia Social i Cultural per la UNED, ha codirigit i coguionitzat el documental [m]otherhood, Premi al Millor Curtmetratge Documental en els II Premis de l’Audiovisual Valencià (2019) i Premi al Millor Guió en el Festival Internacional La Cabina (2018). El film també ha estat seleccionat en nombrosos festivals internacionals i s’ha emès en televisions d’arreu del món. Ha guionitzat i coodirigit la versió transmèdia del documental del mateix nom. La seua segona pel·lícula, Domingo Domingo, ha estat guardonada amb el Premi À Punt en el laboratori de projectes de DocsValència, ha estat seleccionada en la zona d'indústria del Festival de Málaga (MAFIZ) així com també en el laboratori de projectes internacionals ESoDoc.

D’altra banda, García Andreu ha participat en les xarrades TEDx sobre maternitat, treballa com a guionista en diferents programes d’À Punt i és professora en el Departament de Comunicació de la Universitat Jaume I (UJI).

Modalitat

Curs en línia de 25 h. El curs consistirà en 10 sessions per videoconferència de dues hores i mitja cadascuna. Durant aquestes sessions síncrones, el professorat impartirà la part teòrica i l’estudiantat podrà realitzar els exercicis proposats, si és el cas.

Dates

Del 4 d’octubre al 20 de desembre de 2021.
Sessions per videoconferència en directe: 4, 8, 18 i 25 d’octubre, 8, 15, 22 i 29 de novembre, 13 i 20 de desembre de 2021, de 16:30 a 19 h.

Llengua

Valencià/castellà.

Recursos

Aula Virtual i Blackboard Collaborate.

Reconeixement acadèmic

Es pot obtenir 1 crèdit ECTS sempre que s’acomplisquen les següents condicions:

  • Assistència al 70% de les hores de videoconferència síncrona programades.
  • Lliurament d’un xicotet dossier amb els  principals textos produïts durant el curs: logline, sinopsi, tractament, escaleta i guió.
  • Participació activa en el taller.

Inscripció

Consulteu ací les condicions de matrícula i els terminis d’inscripció.