Universitat de ValènciaServei d'Informació i Dinamització Logo del portal

‘Tecnofósiles (serie): Tecnofósil I y II (Gorrondatxe) / Tecnofósil III y IV (Marjal dels Moros)’, de David Cantarero Tomás

  • 27 de setembre de 2022
David Cantarero Tomás

Les pedres de l’interior d’aquests receptacles procedeixen de dos enclavaments coneguts com a «platges cimentades» [...], els sediments de les quals es van originar per desenes d’anys d’abocaments al mar de l’escòria dels alts forns.

David Cantarero Tomás

Terol, 1979. Llicenciat en Belles Arts i màster en Pensament Contemporani per la Universitat de Barcelona, a més de màster en Producció Artística per la Universitat Politècnica de València, on actualment cursa el doctorat en Art. La seua pràctica aborda diferents qüestions al voltant de la imatge, les seues diferents maneres d'aparició i funcions i, en particular, la problemàtica de la representació. Incideix en aquelles dinàmiques que reclamen avui una anàlisi i un acostament crítics.

Cantarero ha participat en diversos certàmens com els Premis d'Art Públic de Mislata 2016, en residències artístiques com la del KUB-Land Vorarlberg (Àustria, 2017) o la SAARI Residence (Finlàndia, 2013). També ha gaudit de beques de producció com la César e-Fluxus (Saragossa, 2019) i les beques de la Fundació Bilbao Arte (Bilbao, 2016). La seua obra s'ha exposat a Finlàndia, Àustria i Mèxic, així com també en galeries, centres d’art i museus nacionals com Etopia, Centro de Arte y Tecnologia (Saragossa), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) o el Centre del Carmen de Cultura Contemporània (València), entre altres.