Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

JORNADES OBERTES AL SIUV

  • 24 de març de 2023
Image de la noticia

Els dies 21 i 23 de març hem dut a terme en el SIUV per primera vegada dues jornades de portes obertes amb motiu de la celebració de la setmana de l'administració oberta.

Es tractava de donar a conèixer al públic en general l'existència i el funcionament de Tirant, el node de València de la Xarxa Espanyola de Supercomputación (RES), que és una Infraestructura Científic Tècnica Singular (ICTS) distribuïda.

Durant totes dues jornades, comptem amb la participació de Jose Manuel Claver, catedràtic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la UV, i coordinador del node de la RES UV-Tirant, que va exposar als visitants el funcionament d'aquesta ICTS i les característiques maquinari i programari del nostre supercomputador Tirant. 

D'altra banda, vam poder gaudir de les xarrades de diversos investigadors, que ens van explicar per a què usen ells la supercomputación i com el seu ús accelera les seues investigacions científiques.

Així doncs, el dimarts 21 comptem amb la presència d'Ignacio Tuñón, catedràtic del departament Química Física de la facultat de ciències químiques de la UV i Mercedes Boronat, científic titular del CSIC en l'Institut de Tecnologia Química de la UPV. D'altra banda, el dijous 23 comptem amb Daniel Errandonea, professor titular del departament de Física Aplicada i Electromagnetisme de la facultat de físiques de la UV i Jorge Baeza, investigador en l'Institut de Física Corpuscular.

A les jornades van assistir al voltant de seixanta persones, ja que l'aforament era limitat, que, una vegada finalitzades les presentacions, van poder realitzar una visita física al Centre de Procesament de dades del SIUV, on es troba instal·lat Tirant.

Aquestes visites van ser guiades pels administradors de sistemes del node, Alejandro Soriano i Josep Vicent Sala, que van mostrar als visitants el funcionament dels equips instal·lats.

Agraïm a tots els visitants l'interès mostrat per participar en aquesta activitat.

En l'organització d'aquestes jornades, a més de les persones esmentades, va participar activament Miguel Ángel Aloy, coordinador del comitè d'accés als recursos de supercomputación de la UV i ens agradaria agrair a la biblioteca de ciències del campus de Burjassot la cessió dels espais i recursos necessaris per a les presentacions. 

Imatges: