Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

La Universitat organitza la trobada ‘Sense tu no hi ha igualtat’ per als centres de secundària

  • January 20th, 2017

El Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València organitza el proper dijous 26 de gener ‘Sense tu no hi ha igualtat’, una trobada amb centres d’ensenyament secundari per a analitzar les darreres investigacions en les relacions de gènere als instituts. L’encontre, que arriba a la segona edició, inclourà ponències d’expertes en sociologia, igualtat i educació i tractarà de fomentar la participació en relacions igualitàries.

La trobada, al saló d’actes de la Facultat de Ciències Socials, té l’objectiu de generar vincles entre la Universitat i els centres d’educació secundària  per a explorar noves vies de col·laboració en l’anàlisi i intervenció en matèria de gènere als centres d’ensenyament secundari, així com mostrar les investigacions en aquesta àrea que s’està duent a terme. El Departament de Sociologia i Antropologia Social, en aquest sentit, considera interessant aquest propòsit de col·laboració amb la recent creació de la figura del coordinador d’igualtat als instituts.

 

El programa començarà a les 9.30 hores amb la presència d’Immaculada Verdeguer, vicedegana d’Igualtat de la Facultat de Ciències Socials; Miguel Ángel García, director del departament de Sociologia; Jaume Fullana, director de Política Educativa de la Generalitat; Rosario Fernández (Associació Valenciana de Sociologia); i Maria Jesús Martínez, directora del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa.

 

La primera ponència, L’educació Secundària davant del dilema entre coeducar o segregar. El repte de la coeducació afectivosexual en l’adolescència correrà a càrrec de Mar Venegas, de la Universitat de Granada. A les 12 hores, amb el tema Parlem d’igualtat, s’inclouran diverses ponències d’Amparo Mañes (directora de la Unitat d’Igualtat), Alícia Villar (Observatori d’Igualtat Educativa de Manises), Ana López Navajas (Universitat de València) i Maria Isabel Villaescusa Alejo (directora del Cefire Específic d’Educació Inclusiva de la Conselleria d’Educació).

 

El segon bloc de Parlem d’Igualtat, que s’iniciarà a les 16 hores, compta amb activitats com Lectures per a la igualtat des dels museus, a càrrec d’Irene Llácer, especialista en art contemporani; la projecció de curtmetratges per la igualtat amb la periodista Paqui Méndez; i les ponències de l’advocada Anna Oliver, Amparo Zacarés (IES Illes Balears i Universitat Jaume I) i de l’escriptor Agustín Zaragozá. La trobada conclourà amb un taller presencial de propostes de treball, a les 17 hores, el qual posarà en comú mètodes docents i tractarà de donar continuïtat comunicativa a les propostes fetes durant la jornada.

 

Programació completa: http://ir.uv.es/9bLOoiY