Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

Discurs de recepció d'Albert Moncusí Ferré com a membre de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans

  • February 21st, 2023
Image de la noticia

Acte de lectura del discurs de recepció de la condició de membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans

El passat 16 de febrer va tenir lloc a l'Aula Magna de la Nau, edifici històric de la Universitat de València, l'acte de lectura del discurs de recepció de la condició de membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans per part d'Albert Moncusí Ferré, professor del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Facultat de Ciències Socials. Va obrir l'acte la rectora de la Universitat, Dra. Maria Vicenta Mestre Escrivà, i comptà amb la intervenció del president de la Secció, el Dr. Jaume Guillamet Lloveras.

La rectora destacà els lligams científics i culturals als quals contribueix l'Institut d'Estudis Catalans a les terres de parla catalana. Per la seua banda, el president de la Secció agraí l'acollida rebuda a la Universitat i destacà el valor de la celebració, a València, de l'esdeveniment i d'un ple de l'òrgan.

El discurs portà per títol "Etnicitats i sociabilitats: claus per comprendre els mons contemporanis a partir de l’enfocament etnogràfic d’un lloc (Els Orriols, València)" i es va centrar en la importància de l'exploració etnogràfica de la construcció i del paper de les identitats etnoculturals i del rol que hi tenen les relacions i els vincles socials. Un plantejament que va partir del valor de l'estudi i del coneixement local, amb l'exemple del barri valencià d'Els Orriols. Va fer la rèpica del discurs la Dra. Josepa Cucó Giner, catedràtica emèrita d'Antropologia Social del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, que va subratllar la pertinència de la temàtica i va glossar els mèrits del candidat.

La Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans fou fundada en 1968, compta amb membres de les especialitats d'Antropologia Social, Ciències de la Comunicació, Dret, Economia, Filosofia, Geografia, Pedagogia i Sociologia i hi estan vinculades diverses societats filials de referència d'aquestes àrees, alguns dels presidents de les quals van ser presents a l'acte.