Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

Polibienestar, Premi Europeu a l'Ensenyament Innovador de la Comissió Europea

  • October 1st, 2022
Image de la noticia
Jorge Garcés, director de Polibienestar

El projecte europeu SUSTAIN finançat per Erasmus+ i en què participa l'Institut de recerca Polibienestar de la Universitat de València que involucra als alumnes de secundària en la recerca sobre paisatges sostenibles, ha estat guardonat amb el Premi Europeu a l'Ensenyament Innovador 2002 concedit per la Comissió Europea.

 

En el consorci van participar onze socis de tres països, entre els quals es troba l'Institut de recerca Polibienestar de la Universitat de València. Amb un consorci interdisciplinari i sociotécnico d'investigadors pertanyents a Països Baixos, Espanya i Xipre, a més de la European Science Engagement Association (EUSEA), en aquest projecte s'han desenvolupat mòduls d'ensenyament sobre biodiversitat, gestió de l'aigua i migració d'ocells. Aquests mòduls estan disponibles de manera gratuïta per a totes les escoles. La directora del projecte, Maaike de Heij, de la Facultat de Ciències i Enginyeria de la Universitat de Groningen, rebrà el premi en nom del consorci a Brussel·les el 25 d'octubre. “Els nostres mòduls proporcionen als alumnes coneixements que podran utilitzar en el futur, quan la seva generació hagi de decidir sobre la conservació dels paisatges” ha assenyalat la professora De Heij.

rEl Premi Europeu a l'Ensenyament Innovador va ser creat per la Comissió Europea en 2021 per a destacar i reconèixer el treball dels professors i els centres escolars, mostrar les pràctiques docents innovadores i posar en relleu el valor del programa Erasmus+ per a la col·laboració dels professors europeus i la creació de l'Espai Europeu de l'Educació. El tema dels premis de 2022 va ser “Aprendre junts, promoure la creativitat i la sostenibilitat”.

Per a més informació premeu ací