University of Valencia logo Logo del portal

  • Faculty of Social Sciences

tranSÍtant. Inauguració de l'exposició dimarts 17 de setembre a les 19:30 h. Sala Manuela Ballester. Facultat de Ciències Socials.

  • September 16th, 2019

trantant  -  trantando  trantant  

Transitar és anar o passar d'un punt a un altre per distintes vies o paratges; és caminar d'un lloc a un altre, circular, caminar, anar, córrer y/o recórrer, franquejar i travessar. I els seus antònims quedar-se y/o detindre's.

Transiting en anglés, en transit en francés, o transit en alemany, transitando en castellà, pareix que estem d’acord.

Però trantant també som un grup de dones artistes que treballem sobre dona i migració, compromeses amb la nostra professió i amb la vida.

Pertanyem a una espècie d'homínids que hem sobreviscut a altres, per la nostra capacitat de desplaçament, de marxa, de pas o de franqueig; i, a causa d'estes habilitats adquirides durant milers d'anys, hem sigut capaços d'adaptar-nos a molt variats entorns. Per la qual cosa, som intel·ligents.

I restir  és un verb femení, o associat a la dona. La resistència (femení), ens ha fet aguantar, però ara la nostra resistència és més activa que en altres èpoques, i pretenem fer arribar els nostres missatges a la societat, a través del poderós món comunicatiu de la imatge.

Per això, vos oferim una col·lecció (la nostra primera col·lecció com a grup) de dibuixos, gravats, pintures, volums i fotografies; sobre paper, llenç, ceràmica i fusta. Formem un grup actiu, multidisciplinari i que treballem diversos llenguatges plàstics, encara que amb un horitzó pròxim. Vos presentem un conjunt d'obres preparades per a la itinerància a altres espais expositius compromesos, perquè pretenem arribar a un extens públic i invitar-li a la reflexió, sobre les nombroses causes que provoquen els grans èxodes de la humanitat: la fam, la misèria, la malaltia i la injustícia. D'estos quatre termes tres són femenins però incompatibles amb la vida. El que no volem és detindre'ns.

Amparo Santamarina

en representació de trantant

 

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy