Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Dilluns, 30 de setembre de 2019, de 9:30 a 18 hores al Saló d'Actes de la Facultat de Ciències Socials

  • 20 de setembre de 2019

Jornada  Noves tendències i pràctiques socials en la Responsabilitat Social Corporativa davant els canvis de l’entorn. És possible un nou model

La crisi econòmica de l'última dècada ha produït canvis importants als països, en la ciutadania i les empreses amb conseqüències socials encara per a determinar. Una d'elles és la manca de confiança en el comportament social i ètic de les organitzacions empresarials. El foment d'una economia amb cara humana i amable és demanat per la ciutadania que reclama legitimitat en totes les actuacions dels sectors tant públics com privats.
Per això, és fonamental abordar el component ètic de la responsabilitat social corporativa com a estratègia de desenvolupament sostenible per a respondre als nous reptes.
El concepte de RSC comprén aspectes relacionats amb els drets humans, el comerç just, les pràctiques de treball i d'ocupació òptimes (com la formació, la diversitat, la igualtat de gènere, la salut i el benestar dels treballadors i de les treballadores), la sostenibilitat ambiental (com la protecció de la biodiversitat, la lluita contra el canvi climàtic, l'ús eficient dels recursos naturals i l'energia, l'avaluació del cicle de vida, la prevenció de la contaminació), la transparència i la lluita contra la corrupció.

La rellevància i transcendència de les qüestions justifica la necessitat d'un punt de trobada per a reflexionar i aportar una òptica sociològica que aprofundeix en la innovació social i la creativitat.
L’ event serà inaugurat en les 10 hores per una autoritat (a determinar) de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana; Albert Moncusí, Degà de la Facultat de Ciències Socials; Miguel Àngel García, Director del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València.
La conferència inaugural anirà a càrrec de María Ángeles García, Presidenta de la Asociación de Auditores Sociolaborales de Género de Galícia. Al llarg de la Jornada es celebrarà una taula redona i a la vesprada un taller de bones practiques en l'àmbit local a la Comunitat Valenciana de la RSC.

 

Lloc de celebració: SALÓ D’ACTES Facultat de Ciències Socials - UV.

Campus Els Tarongers, València.

Data: Dilluns, 30 de setembre de 2019

Horari: 9:30 a 18 hores

Consulta el programa