Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

Aquesta setmana en Divulga coneixem les activitats que s'han realitzat en la Setmana Saludable, i en Mite i Ciència ens preguntem per què s'equipara feminisme amb masclisme.
En aquest Divulga parlem amb Josep Montesinos i Xaverio Ballester sobre els grafits en la ceràmica de la terra sigillata dels antics romans, i en Mite i Ciència preguntem a Vicent Estruch sobre la veracitat de les pel·lícules de dret i la seua semblança amb la realitat.
Aquesta setmana Divulga coneix de la mà de Daniel Hill el projecte CanDo per a la detecció primerenca del càncer de pàncrees, i parlem amb José Miguel Soriano per a saber si és veritat que les vitamines del suc de taronja s'evaporen immediatament.
Un equip d'investigació desenvolupa un sistema per a la detecció primerenca de la sèpsia de manera econòmica. En Mite i Ciència, Antonio Lazcano explica si és necessària l'aigua perquè hi haja vida en altres planetes.
El Catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat de València Antonio Cano ens explica el projecte europeu del qual forma part per a estudiar i millorar l'esperança de vida i al mite i ciència parlem amb Jorge Ruiz sobre la pujada del volum a les pauses publicitàries.
En el Divulga d'aquesta setmana coneixem l'estudi que està desenvolupant un grup d'investigadors per a millorar les plantilles dels corredors de llarga distància i també coneixerem perquè ens ixen cabells blancs.
Un estudi del Grup de Radioastronomia de la Universitat ha determinat la massa d'una estrella binària gràcies a les seues emissions en ràdio. Açò obligarà a revisar els models d'evolució estel·lar amb els quals es treballava fins ara. A més, l'expert Ricard Martínez ens explica com són els espies de hui dia.
La Maleta de la Ciència creada per la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València planteja 20 experiments per a xiquets i xiquetes amb aigua i aire, realitzats amb materials reciclables que el professorat d?Educació infantil i primària pot utilitzar fàcilment a l?aula.

Video Comcired 2019

Entrevista a Francisco José Dasí, investigador del departament de Fisiologia de la Facultat de la Medicina i Odontologia de la Universitat de València, amb motiu del Dia europeu per a la visibilització del dèficit d’Alfa-1 Antitripsina (DAAT).