Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Laboratori

Llista de Vídeos

La Maleta de la Ciència creada per la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València planteja 20 experiments per a xiquets i xiquetes amb aigua i aire, realitzats amb materials reciclables que el professorat d?Educació infantil i primària pot utilitzar fàcilment a l?aula.
Un estudi del Grup de Radioastronomia de la Universitat ha determinat la massa d'una estrella binària gràcies a les seues emissions en ràdio. Açò obligarà a revisar els models d'evolució estel·lar amb els quals es treballava fins ara. A més, l'expert Ricard Martínez ens explica com són els espies de hui dia.
En el Divulga d'aquesta setmana coneixem l'estudi que està desenvolupant un grup d'investigadors per a millorar les plantilles dels corredors de llarga distància i també coneixerem perquè ens ixen cabells blancs.
El Catedràtic de Ginecologia i Obstetrícia de la Universitat de València Antonio Cano ens explica el projecte europeu del qual forma part per a estudiar i millorar l'esperança de vida i al mite i ciència parlem amb Jorge Ruiz sobre la pujada del volum a les pauses publicitàries.
Un equip d'investigació desenvolupa un sistema per a la detecció primerenca de la sèpsia de manera econòmica. En Mite i Ciència, Antonio Lazcano explica si és necessària l'aigua perquè hi haja vida en altres planetes.
Aquesta setmana Divulga coneix de la mà de Daniel Hill el projecte CanDo per a la detecció primerenca del càncer de pàncrees, i parlem amb José Miguel Soriano per a saber si és veritat que les vitamines del suc de taronja s'evaporen immediatament.
En aquest Divulga parlem amb Josep Montesinos i Xaverio Ballester sobre els grafits en la ceràmica de la terra sigillata dels antics romans, i en Mite i Ciència preguntem a Vicent Estruch sobre la veracitat de les pel·lícules de dret i la seua semblança amb la realitat.
Aquesta setmana en Divulga coneixem les activitats que s'han realitzat en la Setmana Saludable, i en Mite i Ciència ens preguntem per què s'equipara feminisme amb masclisme.
La Xarxa Valenciana d'Universitats Públiques Saludables ha organitzat la Setmana Saludable entre el 27 i el 30 d'abril amb motiu de la celebració de dos dies mundials, el de la Seguretat i la Salut en el Treball i el de la Salut, el qual es va commemorar el passat dia 7 i es va centrar en la innocuïtat dels aliments.
Aquesta setmana Divulga ens convida a conéixer la Fira Concurs Experimenta per a projectes de física i tecnologia d'alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius, i en Mite i Ciència revisem la tasca del telescopi Hubble al llarg dels seus vint-i-cinc anys de funcionament.
Aquesta setmana en Divulga vos presentem un informe sobre com han millorat la seua situació durant la crisi les comarques centrals i ens preguntem si és cert que el pa molt torrat és cancerigen.
En el Divulga d'aquesta setmana vos mostrem el primer 'showcooking' nutricional de la història organitzat pel Màster de Nutrició Personalitzada i Comunitària de la Universitat de València, i viatgem per la galàxia de la mà de Vicent Martínez per a saber si és possible habitar altres planetes.
En el Divulga d'aquesta setmana parlem amb Felipe Querol pel premi rebut per al desenvolupament d'un videojoc que permetrà practicar exercici a casa per a pacients hemofílics, i en Mite i Ciència descobrim si les paneroles són tan resistents com pensem.
En el Divulga d'aquesta setmana parlem amb Ricardo Jiménez, director del grup d'investigació d'entomologia de l'Institut Cavanilles, sobre el control de plagues en els aliments. I en Mite i Ciència descobrim el rerefons econòmic de les Falles: són rendibles per als valencians?
En el Divulga d'aquesta setmana parlem amb els investigadors Capitolina Díaz i Carles Simó sobre la bretxa salarial, ja que l'equip ha aconseguit finançament europeu per al projecte que es desenvoluparà al llarg de l'any. En Mite i Ciència, Fernando González, investigador en genètica, ens conta la realitat i la ficció de la ciència ficció.
En el Divulga d'aquesta setmana parlem amb els investigadors d'una pionera tècnica per a la prevenció de lesions pulmonars en els pacients als quals s'ha d'administrar respiració mecànica. En Mite i Ciència, Vicent J. Martínez, catedràtic d'Astronomia i Astrofísica, ens conta per què la figura de Stephen Hawking és tan important per al món de la física.
Un grup d'investigadors de l'?Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València estudia els principals tipus de zones humides ibèriques per a conéixer el seu potencial com a pous morts de carboni que poden mitigar el canvi climàtic. A més, l'advocat i professor de Dret Processal Vicent Estruch ens conta com funciona el jurat popular a Espanya.
En el Divulga 36 coneixem un grup d'estudiants de l'ETSE que ha desenvolupat un projecte amb el que quedaren finalistes en el concurs Motivem de l'Adeit, que serveix per a facilitar la compra als invidents. En Mite i Ciència investiguem una de les més famoses llegendes urbanes sobre els refrescos de cola.
En el Divulga d'aquesta setmana parlem amb David Martínez, professor i investigador de la Universitat especialitzat en pugons. Una investigació recent al Cavanilles ha descobert una conducta desconeguda entre les formigues i els pugons, que acostumen a col·laborar; i Asunción Aguilar ens contesta per què hi ha gent destra i esquerrana.
En el Divulga d'aquesta setmana parlem amb David Madrid, professor i investigador d'òptica de la Universitat, sobre l'ull sec, una síndrome cada vegada més comuna a causa de l'actual estil de vida, i responem amb el biòleg cel·lular Enrique Lanuza sobre quin paper tenen les feromones i si aquestes afecten el nostre comportament.
En el Divulga d'aquesta setmana, Signa-Uni, una aplicació de llenguatge de signes per a dispositius android que ha desenvolupat la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat, i responem amb la filòloga Begoña Clavel per què ens costa als espanyols aprendre la llengua de Shakespeare.
Coneixem el Registre Espanyol de Tumors Infantils, que recull des del 1980 la major quantitat d'informació possible per a conéixer i fer front als tumors que afecten els menors de dènou anys. I parlem amb Gemma Lluch sobre el format en què es llig millor, paper o pantalla.
En el programa 30 de Divulga parlem amb la catedràtica de Química María Luisa Cervera sobre les propietats i beneficis del caqui recollits en un estudi publicat en la revista 'Food Chemistry'. I en Mite i Ciència descobrim la química que hi ha darrere de sentiments com l'amor i la felicitat.
Millorar l'equilibri de pacients amb paraplegia ha estat l'objectiu d'un equip d'investigació de Fisioteràpia de la Universitat de València. I el treball ha donat els seus fruits a més d'un premi de l'Institut de Biomecànica de València.
 
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies