Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Actes Nit Mediterrània de les Investigadores (MEDNIGHT), divendres 24 a l’antic llit del Túria de València

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 21 de setembre de 2021
cartell mednight

La Universitat de València (UV), la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana (INCLIVA) i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) han organitzat la Nit Mediterrània de les Investigadores (MEDNIGHT) a València. Els actes, ciència per a tots els públics, seran la vesprada i nit del divendres 24 de setembre a l’antic llit del riu Túria (enfront del Palau de la Música, tram 11), a partir de les 18 hores. La ciutat s’uneix així a la Nit Europea dels Investigadors (European Researchers’ Night), un esdeveniment que se celebra a 370 ciutats europees i que a València inclou una trentena de tallers i actuacions amb la ciència mediterrània com a fil conductor. L’entrada és lliure amb limitació d’aforament.

Resum de les activitats:

 

18 a 20 hores: Una vintena de tallers infantils, entre d’altres, per a observar microorganismes en directe, extraure ADN d’un plàtan, aproximar-se als fonaments de la química, comprendre com s’investiguen les malalties rares o fer slime a partir d’elements quotidians. (Tots els tallers en https://ir.uv.es/7qD5Uku.)

18 a 20 hores: Simultàniament als tallers, personal expert de la UV, el CSIC, INCLIVA i FISABIO explicarà els projectes europeus en què participa.

20 hores: Presentació del documental Expedición Mednight: los puertos de la Ciencia.

21 hores: La periodista Maria Juan conduirà un acte amb monòlegs i espectacles científics per a tota classe de públics, realitzats per personal investigador de la UV, el CSIC, INCLIVA i FISABIO.

 

Ubicació de l’esdeveniment: https://bit.ly/3zpeMFa

Més informació i activitats en https://ir.uv.es/stS9sqG

Web de Mednight: www.mednight.eu