Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Càtedra Microsoft de Privacitat i Transformació Digital analitza els reptes comuns de la recerca sanitària a Europa i els Estats Units

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 22 de novembre de 2021
cartell de l'activitat.

La Càtedra Microsoft Universitat de València de Privacitat i Transformació Digital ha organitzat un seminari, Healthcare Research: A Transatlantic and trans-European Dialogue, el pròxim 23 de novembre, en la qual analitzarà els reptes normatius dels sistemes sanitaris a Europa i els Estats Units en protecció de dades, tècniques de Big Data o intel·ligència artificial. L’esdeveniment, en anglès, es podrà seguir en directe a les Oficines de la Comissió Europea a Madrid, o en línia.

Tant a Europa com als Estats Units, qualsevol ciutadà hauria de poder beneficiar-se dels avanços en l’assistència sanitària i la investigació mèdica d’una forma perdurable en el temps, com demanen la comunitat científica, els organismes reguladors i les organitzacions de pacients. Aquest model permetria els avanços mèdics i l’ús de dades en la salut i la investigació biomèdica a Europa i els Estats Units. Un exemple ha sigut la resposta a la pandèmia, on la investigació sobre la COVID-19 ha demostrat la importància de compartir dades.

En l’acte organitzat per la Càtedra Microsoft-Universitat de València de Privacitat i Transformació Digital participaran especialistes dels dos costats de l’Atlàntic, que tractaran els reptes i les oportunitats dels sistemes sanitaris en models d’intercanvi de dades. Aquests no es limiten a la regulació de la protecció de dades, sinó que comporten un discurs més ampli que inclou solucions que permeten l’ús responsable de les tècniques de Big Data i intel·ligència artificial en el sector sanitari a fi de millorar la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties.

Per a assistir a l’acte, a les oficines de la Comissió Europea de Madrid entre les 15 i les 19 hores, cal escriure a cmicrosoft@uv.es per confirmar l’assistència personalment a la sala d’actes (la presència in situ estarà subjecta a disponibilitat i s’oferirà per primera inscripció). També es pot assistir a l’esdeveniment en línia enviant un missatge a la mateixa adreça de correu electrònic o registrant-se a la pàgina de l’esdeveniment.

En la presentació de l’acte participaran Mª Dolores Real García, vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València; Ricard Martínez, director de la Càtedra Microsoft Universitat de València de Privacitat i Transformació Digital i Mar España Martí, directora de l’Oficina de Protecció de Dades.

 

Inscripció en l’esdeveniment: https://ir.uv.es/rFktgc1

Programa de l’esdeveniment