Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Institucions valencianes reuneixen personal investigador i inversors per accelerar l’arribada de les troballes biomèdiques a la societat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 29 d’octubre de 2019
Presentació d'INNOSALUD.
Presentació d'INNOSALUD.

Cinc institucions valencianes, entre elles la Universitat de València (UV), han celebrat aquest dimarts un fòrum per a presentar projectes biomèdics a inversors i corporacions amb l’objectiu d’accelerar l’arribada dels resultats d’investigació a la societat. L’encontre VLC INNOSALUD és fruit del treball coordinat de la UV i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO), Incliva Institut d’Investigació Sanitària, Institut d’Investigació Sanitària Hospital Universitari i Politècnic La Fe (IIS La Fe) i Universitat Politècnica de València (UPV).

Aquesta primera edició s'ha celebrat en el Saló d’Actes de FISABIO aquest dimarts 29 d’octubre i hi han assistit un total de 20 inversors interessats a conèixer de primera mà 11 projectes d’investigació o startups de les universitats i institucions d’investigació biomèdica.

Un casc per a tractar malalties neurològiques amb ultrasons i holografies; un implant expansiu per a lesions traumatològiques; un software d’ajuda al diagnòstic de càncer i unes altres malalties; una pròtesi vaginal modelada en 3D per a dones que naixen sense aquest òrgan o per a persones transgènere; un dispositiu de segellat de punció que evita els riscos de l’anestèsia epidural són algunes de les novetats que es presenten en el fòrum.

També s'han exposat avenços com un sensor colorimètric per detectar el mal alè; una tècnica per preveure la mort per xoc sèptic; un microscopi òptic capaç de visualitzar l’anèmia, la malària o la diabetis; un únic fàrmac capaç de reemplaçar el còctel de medicaments amb què es tracta actualment la síndrome metabòlica o un dispositiu de control multifunció per a cirurgia laparoscòpica que minimitza la morbiditat postoperatòria.

A més, els inversors han pogut contactar amb qui ha inventat un sistema de baix preu, i alta sensibilitat i especificitat, per detectar candidiasi.

Per exposar les seues troballes de la manera més clara i concisa, les investigadores i els investigadors han rebut assessorament per preparar la presentació dels seus projectes. Tot amb l’objectiu d’accelerar la translació de les innovacions biomèdiques perquè arriben abans a la ciutadania i donar suport a l’emprenedoria.

La inauguració de VLC INNOSALUD ha comptat amb la presència de Javier Burgos, director general d’Investigació i Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública; José Antonio Manrique, director gerent de FISABIO; Andrés Cervantes, director gerent d’INCLIVA; Máximo Vento, director científic de l’IIS La Fe; María Dolores Real García, vicerectora d’Innovació i Transferència de la UV i José E. Capilla, vicerector d’Investigació, Innovació i Transferència de la UPV.

Imatges: