Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Universitat celebra el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència i el Dia de Darwin amb una conferència, un bar de ciències i una lectura col·lectiva

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 11 de febrer de 2025
D'esquerra a dreta: Elena Casacuberta i Carme Torras. Foto de Carme Torras: Josep Echaburu.
D'esquerra a dreta: Elena Casacuberta i Carme Torras. Foto de Carme Torras: Josep Echaburu.

La Universitat de València i l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València han organitzat diverses activitats dimecres que ve, dia 12 de febrer, i dissabte 15 amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència (11 de febrer) i el Dia de Charles Darwin (12). Aquest últim se celebra amb activitats de divulgació i commemoració per a reflexionar sobre l’avanç de la ciència i difondre el llegat científic de la teoria de l’evolució, així com inspirar persones en els principis de valentia intel·lectual, curiositat perpètua, pensament científic i fam de veritat del naturalista anglès.

Així, la conferència “Dels organismes unicel·lulars als pluricel·lulars: una transició evolutiva que va canviar per sempre la vida a la terra”, a càrrec d’Elena Casacuberta (Institut de Biologia Evolutiva IBE, CSIC-UPF), tindrà lloc dimecres 12 a la Sala Charles Darwin del campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València a les 13 hores.

A la vesprada del dia 12, Carme Torras, de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC), participarà en el Bar de Ciències sobre  “El futur serà de les màquines? Reflexions des de la roboètica”, a les 19 hores, i que estarà moderat per la periodista Reis Juan, a la cafeteria de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

També dissabte 15 de febrer entre les 11 i les 14 hores hi haurà una lectura col·lectiva de textos de Charles Darwin i Lynn Margulis al vestíbul del Museu d’Història Natural de la Universitat de València, que es troba al campus de Burjassot-Paterna.

Aquesta activitat compta amb el suport de les institucions següents: Institut d’Estudis Catalans (IEC), Societat Catalana de Biologia (SCB), Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València (UCC+i UV). També Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, revista Mètode, Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), així com, per part de la Universitat de València, la Facultat de Ciències Biològiques, el Museu d’Història Natural, l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva i l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, ens mixt UV-CSIC).

Imatges: