'Foto-síntesi', mostra de pintura i fotografia, al Botànic

 
'Foto-síntesi', mostra de pintura i fotografia, al Botànic

Període de l'esdeveniment: d' 1 de de febrer de 2019 a 24 de de març de 2019. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:00 a 20:00.

 

Lloc de realització: Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de la Universitat de València

 
Descripció:

'Foto-síntesi' és el títol de l’exposició que, per acull segona vegada el Jardí Botànic de la Universitat de València amb els treballs de l’alumnat de l’assignatura Pintura i Fotografia de la titulació en Belles Arts (UPV), impartida per José Luis Cueto i Pilar Beltrán. Aquesta col·laboració brinda a l’alumnat l’oportunitat d’eixir de l’aula i de la zona de confort per plantejar una exposició en què han de vincular els seus treballs amb una sèrie de premisses concretes: el Jardí i la botànica.

El punt de partida d’aquesta mostra s’inicia amb una visita en grup dels 20 artistes participants al Jardí. Amb càmeres de tot tipus, des d’analògiques o digitals fins a mòbils i polaroids, l’alumnat va captar les imatges que després han servit de base a totes les peces realitzades. Durant dos setmanes, van treballar intensament, manipulant-les amb diferents dispositius com ara escàners, ampliadores, fotocopiadores i impressores, i intervenint amb altres tècniques com la pintura, collage, cianotipia o bòrax, entre altres.

Al llarg del procés, l’alumnat participant en Foto-síntesi ha après a adaptar els seus interessos i metodologies de treball habituals a una proposta d’elaboració ràpida que, en molts casos, els ha aportat noves eines i solucions formals. En tot açò ha estat fonamental la dinàmica de grup generada al taller, on a més de resoldre la part processual i adaptar-la a l’espai expositiu, han hagut de reflexionar sobre els vincles i les discrepàncies entre la pintura i la fotografia a l’hora d’interpretar el món, sobre la necessitat d’establir acords visuals per tal de retratar l’entorn i estancar el temps en imatges aturades. Una obsessió compartida per professionals de la fotografia i de la pintura per tal d’aconseguir eixes imatges que possibiliten l’observació i la descripció del relat vital en tota la seua extensió. Tot un desafiament.

COMISSARIAT: Pilar Beltrán i Carlos Peris.

Sala Hort de Tramoieres. Entrada gratuïta.

 

 

 
Organitza:

Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. .

www.jardibotanic.org

 

Contacta: cicbotanic@uv.es

 
Més informació: