Una trobada en Filosofia analitza aquest dijous l’ètica en la pràctica professional del periodisme

  • Gabinet de Premsa
  • 7 de maig de 2024
 
Imatge d'arxiu d'una activitat periodística.
Imatge d'arxiu d'una activitat periodística.

Professionals dels mitjans de comunicació i membres del professorat es reuneixen aquest dijous (9 de maig) en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València per a debatre sobre ‘L’ètica en la pràctica professional del periodisme’. La jornada començarà a les 11 hores al saló de graus del centre.

La inauguració estarà a càrrec d’Elena Cantarino, degana de la facultat, i Francisco Arenas, director del Departament de Filosofia (UV) i responsable del projecte docent Ethos Living Lab, en el qual s’emmarca la iniciativa.

A les 11:15 començarà una conferència de Lola Bañón, vocal del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i professora en el Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València. Bañón és una periodista amb una extensa carrera professional, que inclou la seua experiència com a corresponsal de guerra. És autora del llibre ‘Palestinos’.

A les 12 se celebrarà una taula redona amb Violeta Tena, vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians i redactora de ‘El Temps’; Esma Kučukalić, periodista i doctora en Dret; i Pablo Salazar, director adjunt de ‘Las Provincias’. El debat estarà moderat per Enrique Herreras, professor del Departament de Filosofia.

Posteriorment hi haurà un col·loqui amb els assistents.