Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

Blog Ruta de la Seda

 • La professora María Gómez promou l’exposició ‘Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps’

  L’exposició ‘Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps’ ja es pot visitar a Les Arenes

  11 de de juliol de 2016

  La professora d'Història de l'Art i artista María Gómez ha realitzat la mostra dedicada a la reflexió al voltant de la seda i la dona que s’inaugura aquest divendres 8 de juliol a les 20:30 hores en l’Hotel Les Arenes. Aquesta exposició pretén iniciar un acte cultural-artístic amb la finalitat de potenciar iniciatives de “creació artística” en relació amb la Ruta de la Seda.

 • María Gómez, professora d'Història de l'Art de la UV, inaugura l'exposició “Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps”

  María Gómez, professora d'Història de l'Art de la UV, inaugura l'exposició “Levitat. La Seda i la Dona de tots els Temps”

  29 de de juny de 2016

  La professora d'Història de l'Art i artista María Gómez inaugura a l'Hotel Les Arenes una exposició dedicada a la reflexió entorn de la seda i la dona el proper 8 de juliol a les 20.30 h. Es tracta d'una sèrie d'escultures en guix endurit i tallat, realitzades sense motlles ni models, d'entre 70 i 90 cm d'altura. Aquesta exposició pretén iniciar un acte cultural-artístic amb la finalitat de potenciar iniciatives de “creació artística” en relació amb la Ruta de la Seda. Tal com expressa l'artista: és la "punta de llança" que seguirà, des d'aquest camí, cap a altres llocs d'expositius.

 • La seda de València teixeix el seu espai propi

  La seda de València teixeix el seu espai propi

  21 de de juny de 2016

  El comerç de la seda va establir fa milers d'anys una xarxa de ciutats per tot el món, agrupades en l'anomenada Ruta de la Seda, que avui segueixen sent font de cultura tant a Àsia, origen d'aquest històric trajecte, com en el nostre continent i al nostre país. De fet, la ciutat de València és una de les principals parades d'aquest camí tèxtil i així ho ha reivindicat aquest any.

 • La influència de la seda en la història i la cultura valenciana

  7 de de juny de 2016

  Des de finals de la Baixa Edat Mitjana, les activitats relacionades amb el cultiu de la morera i la manufactura de la seda han tingut un intens protagonisme en la història i la cultura valenciana

 • El Museu de la Seda de Moncada participa en el congrés "El Fil d'Or"

  9 de de maig de 2016

  La importància de la indústria sedera en el desenvolupament econòmic i social de València és inqüestionable.