Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

Visita guiada en el Museu de la Seda de Montcada i tallers didàctics i exposició

  • 3 de maig de 2016

Descripció de l'activitat:

Visita guiada a l'espai dedicat a la tejeduría artesanal de la seda realitzada de forma tradicional en els telers del segle XIX que posseeix el Museu de la Seda
El recorregut mostrarà al visitant el procés de producció d'un teixit de seda espolinado de forma manual, des del filat fins al producte final. El visitant podrà conèixer els diferents teixits que des del segle XIX es creen a la Fàbrica Garín i que seran exposats acompanyats d'un text amb la història del procés (taller historia del teixit). Els tallers didàctics seran desenvolupats pels alumnes de l'assignatura de Museología i Museografía del Grau en Història de l'Art i els de Didàctica i Aplicacions professionals del Màster en Història de l'Art i del Màster en Patrimoni Cultural.

La visita es completés amb:

  • Taller de tejeduría, el visitant tindrà l'oportunitat d'aprendre a teixir un espolín de forma pràctica, sota les indicacions d'un mestre artesà.
  • Taller de tacte, el públic podrà manipular les matèries primeres en les diferents fases de producció del teixit (des de la seda en cru, fins a la seda teixida en les seves diferents modalitats).

Exposició València en la Ruta de la Seda, Museu de la Seda de Montcada. Exposició didàctica sobre la Ruta de la Seda i la seva influència en els teixits valencians. L'exposició tindrà com a fil conductor el paper de la Ruta de la Seda com transmisora d'idees i coneixements i la seva repercussió en la indústria tèxtil. El visitant serà guiat a través de diferents textos i imatges al llarg de l'exposició que se situarà dins de l'espai fabril.

Lloc: Museu de la Seda de Montcada.

Data: Maig Juny del 2016