Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

.

Atles Català (ca. 1375)

Detall del Mapa de Delli on es representa la ruta de la seda en el seu camí cap a orient

.

Museu de la Seda de Moncada

.

Llotja de la Seda de València

Llista de Vídeos

'El Hilo de oro. Historia de la Ruta de la Seda y sus vínculos con Valencia' és el títol d'aquest congrés que se celebra en la Universitat de València.
La Generalitat ha subscrit aquest matí el protocol general de col·laboració entre la Agència Valenciana del Turisme, la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport, l'Ajuntament de València, la Diputació de València, l'associació UNESCO València, el Col·legi de l'Art Major de la Seda i la Cambra de comerç de València, per a l'assessorament i realització d'actuacions conjuntes en el desenvolupament de la Ruta de la Seda.
Recuperar la memòria de la seda valenciana és l'objectiu d'este documental. Una riquesa oblidada que dóna nom a tot un barri de València, el de Velluters, on fa només 200 anys hi havia fins a 4.000 telers a ple rendiment.
Moncada aposta per la posada en valor de tota la seua riquesa i patrimoni cultural. Amb este vídeo, elaborat per un equip de periodistes de El Mundo Comunitat Valenciana, volem mostrar-vos una xicoteta part del que albergarà el futur Museu
Procés de ordit de la seda per a preparar el plegadador que va al teler Jacquard, i que conformarà l'ordit (fons) del teixit.
Com es teixeix un tisú
Els becaris parlen de les tasques del Museu. Vídeo de Paula Feito Rausell
Vídeo de Paula Feito Rausell
Benvinguts al Museu.
Ací teniu una xicoteta mostra del que el visitant pot veure en el Museu de la Seda de Moncada. Un tresor que, sens dubte, mereix ser conegut.