Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

II Congrés Internacional de Clusters i Districtes Industrials (Clustering)

  • 18 de maig de 2017
Image de la noticia

Per segon any consecutiu, la Facultat d’Economia acollirà el Congrés CLUSTERING els dies 25 i 26 de maig. L'esdeveniment comptarà amb una àmplia varietat d'activitats que giraran entorn dels contextos locals i la globalització, el fenomen de les aglomeracions geogràfiques d'empreses i persones, i els models organitzatius definits com a districtes industrials i clusters.

El congrés és la derivada d'una trobada de caràcter cientificotècnic que des de 2005 s'ha dut a terme per diverses universitats espanyoles. El programa abasta diferents activitats: Taules Redones, Conferències, Taller Doctoral i Sessions Paral·leles. Com el passat any comptarà amb al voltant de 80 congressistes provinents de diversos països del món (Itàlia, UK, Finlàndia, Kazakhstan, Colòmbia, Puerto Rico, Equador, USA, Canadà, etc.).

Encara que hui dimecres ja estan celebrant-se les activitats pre-congrés (2 seminaris de formació sobre Mapeo i anàlisi Homals) la sessió inaugural tindrà lloc demà 25 de maig a les 9:00h en el Saló de Graus, estarà presidida per Jorge Hermosilla, Vicerector de Participació i Projecció Territorial; José Manuel Pastor, Degà de la Facultat d’Economia; i Juan Francisco Martínez, Director Departament de Direcció d'Empreses "Juan J. Renau". A continuació, Antonella Zucchella, O. Pavia (Itàlia), impartirà la conferència inaugural "Inward and outward internationalisation patterns of industrial districts. The Italian case".

Són també molt destacables el III Taller Doctoral-TORRECID, la Taula Redona on es debatran temes sobre el “Avantprojecte de la Llei de la Generalitat de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana” o l'Homenatge que el congrés li brindarà a la figura del màxim exponent de la literatura sobre Districtes Industrials, el professor Giacomo Becattini.