Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Una dotzena d’esportistes brillen en la segona jornada de la Lliga de Boccia de la Comunitat Valenciana

  • 23 de febrer de 2017
Un moment de la segona jornada de Boccia al Pavelló Universitari.
Un moment de la segona jornada de Boccia al Pavelló Universitari.

Dissabte passat, 25 de febrero, es va celebrar al Pavelló de la Universitat de València la segona jornada de la Lliga Autonòmica de Boccia de la Comunitat Valenciana. Organitzada per FESA i amb la col·laboració de la Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports, es van jugar 37 partits en les categories BC1, BC2, BC3, BC4 i BC5 que van donar per finalitzada la primera fase d’aquesta competició en la divisió individual.

En la present temporada participen 60 esportistes: 14 en la categoria BC1, 17 en la categoria BC2, 19 en la categoria BC3, tres en la categoria BC4 i set en la categoria BC5, representant els clubs Empleo Aspe i CD Apca d’Alacant; BAMESAD i Maset de Frater de Castelló; Escola de FESA, Creu Roja i Amics de la Boccia de València.

El sistema de competició s’ha estructurat en dues fases en aquesta temporada. Una primera, en la qual es juguen els partits preliminars a les zones d’Alacant i València/Castelló, i que determina la configuració de grups de competició per a la segona fase, en la qual ja quedarà establit el rànquing final per divisions de joc (Individual / Equips / Parelles BC3) que dóna accés a la classificació per al Campionat d’Espanya de Boccia, que tindrà lloc a Huelva a finals de juny.

Aquesta temporada s’organitzen sis jornades (de desembre de 2016 a maig de 2017) en les quals es jugaran 246 partits.

Després de la conclusió de la primera fase van albirant-se els esportistes més regulars quant a resultats (han guanyat tots els seus partits) que aspiren al màxim en aquesta temporada: Desiree Segarra (Empleo Aspe) i Rosa Zaballos (Amics de la Boccia) en BC1; Juan Carlos Montezuma (Cruz Roja), Francisco Bautista (Empleo Aspe) i Raúl Martí (Amics de la Boccia) en BC2; i Sergio Sanahuja (BAMESAD), Carlos García (Empleo Aspe), Arnau López (Empleo Aspe) i Iván Alemany (Amics de la Boccia) en BC3.

En la categoria BC4, Amparo Baixauli, Ana Rangel (d’Amics de la Boccia) i Mª Carmen Fernández (Empleo Aspe) competiran pel primer lloc de la classificació final.

A més, en aquesta temporada ha entrat en competició una nova divisió de joc, la BC5, que integra esportistes amb discapacitat Física i PC, donant-los una opció esportiva en l’àmbit de la competició.

La Lliga continua el pròxim 11 de març amb la jornada d’Equips i Parelles BC3 al Pavelló Politècnic de València.

FESA, juntament amb els clubs esportius, àrbitres i col·laboradors, fa possible una temporada més que la Lliga de Boccia de la Comunitat Valenciana siga un referent a nivell nacional.

Per davant queda la fase final d’aquesta competició, el Campionat d’Espanya Infantil i el Campionat d’Espanya per Clubs.