Logo de la Universitat de València Logo Servei de Prevenció i Medi Ambient Logo del portal

.
.
.
.

Celebració de la I Trobada Nacional de Trauma i XIII Trobada Nacional d’Excarceració 2017

  • 2 de maig de 2017
bomberos

Durant la setmana del 2 al 5 de maig se celebrarà la I Trobada Nacional de Trauma i la XIII Trobada Nacional d’Excarceració 2017 al pàrquing de la parcel·la de Ramón Llull, al Campus dels Tarongers de la Universitat de València.

Els accidents de trànsit provoquen greus danys humans i econòmics, i constitueixen un autèntic problema de seguretat i salut pública.

A més, un percentatge gens menyspreable dels accidentes laborals s’ha d’englobar en l’àmbit de la sinistralitat viària, percentatge que s’incrementa dràsticament en el cas dels accidentes laborals mortals.

Malgrat els grans esforços que s’estan duent a terme per part de totes les Institucions, l’OMS continua alertant-nos que els accidents de trànsit se situen com la vuitena causa de mort arreu del món. A Espanya, un alt percentatge dels accidents in itinere i en missió es deuen a accidents viaris.

El balanç de sinistralitat viària del 2016, publicat per la Direcció General de Trànsit, ens mostra valors de més de 1.000 accidents mortals en vies interurbanes i assenyala  que, en aquests accidents, van morir quasi 1.200 persones, mentre que 5.000 van necessitar hospitalització.

Cal destacar, segons dades de l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), el registre d’un alt índex d’accidents de trànsit en l’àmbit laboral, fet que demana major formació, polítiques de prevenció i conscienciació per a poder prevenir els sinistres en l’entorn professional i garantir una major seguretat als treballadors.

Tot açò fa que la Seguretat Viària Laboral haja de ser considerada com un element clau sobre el qual cal actuar per a aconseguir la millora de les condicions de seguretat i salut dels ciutadans i treballadors. És imprescindible que totes les institucions públiques relacionades amb aquesta matèria facen un esforç per a abordar aquesta qüestió de manera preventiva i formativa, millorar la sensibilització de la societat en aquesta matèria i reduir la sinistralitat viària i les seues conseqüències per a la societat.

A través d’un treball conjunt entre el Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV), l’Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit (APRAT) i el Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, el Servei de Prevenció i Medi Ambient (SPMA), la Facultat d’Infermeria i Podologia, la Facultat de Medicina i Odontologia, el Departament de Seguretat i l’Associació d’Estudiants de Medicina en Urgències i Emergències (AEMES) de la Universitat de València, s’ha aconseguit organitzar i celebrar la I Trobada Nacional de Trauma i XIII Trobada Nacional d’Excarceració del 2017.

El passat 21 de desembre del 2016 es va signar un conveni de col·laboració per a l’organització i realització d’aquestes Trobades.

Per a més informació punxeu ací.

Presentació

Invitació oficial 2017

La I Trobada Nacional de Trauma tindrà lloc a València els dies 2 i 3 de maig i la XIII Trobada Nacional d’Excarceració es farà els dies 4 i 5 de maig. Ambdues trobades se celebraran en el pàrquing de la parcel·la de Ramón Llull del Campus dels Tarongers de la Universitat de València.

Per a més informació

El principal objectiu de la I Trobada Nacional de Trauma és la de desenvolupar i potenciar els coneixements i habilitats del personal sanitari i no sanitari participant, i intentar generar situacions tan reals com siga possible en les quals es puguen aplicar els procediments més actualitzats de suport vital al trauma.

La combinació de ponències en grans temes d’interès i 3 escenaris de simulacions fan d’aquest esdeveniment un dels més importants del territori nacional quant al tractament extrahospitalari del pacient amb politraumatisme, a més d’enriquir les relacions institucionals i millorar la qualitat assistencial en els diferents serveis d’emergències.

En aquestes jornades també ha participat l’Institut de Recerca en Trànsit i Seguretat Viària, INTRAS de la Universitat de València.

L’horari de les ponències serà de 09:30 a 10:30 h, i tindran lloc a l’aula 101 de l’Aulari Nord del Campus dels Tarongers. Les maniobres es realitzaran al matí des de les 11:00 fins a 14:00h i a la vesprada, des de les 15:00 fins a les 19:00h al pàrquing de la parcel·la de Ramón Llull. L’entrada a les ponències i a la zona de maniobres serà lliure per a tota la comunitat universitària.

Per a més informació.

En general, l’objectiu que es persegueix amb la XIII Trobada Nacional d’Excarceració és posar al dia els coneixements i les tècniques utilitzades en rescats de trànsit, amb la finalitat d’aconseguir un procediment de treball únic per a tots els serveis de bombers d’Espanya. Però el més enriquidor d’aquestes trobades és compartir experiències, donar a conèixer a la societat el gran esforç que exerceix aquest col·lectiu dia rere de dia, i mostrar el seu compromís de millora contínua i cerca de l’excel·lència en la seua manera de procedir front al rescat en accidents de trànsit. Tant el Consorci Provincial de Bombers de València com APRAT porten una llarga trajectòria en aquest tipus d’esdeveniments i són un referent nacional i internacional en matèria d’accidents de trànsit.

Les maniobres de la Trobada d’Excarceració es realitzaran al matí, des de les 11:00 fins a 14:00h, i a la vesprada des de les 15:00 fins a les 19:00h al pàrquing de la parcel·la de Ramón Llull. L’entrada a la zona de maniobres serà lliure per a tota la comunitat universitària.

L’acte de clausura de la I Trobada de Trauma se celebrarà el dia 3 a les 20:00h al Palau de l’Exposició, situat al carrer de Galícia núm. de València. La Clausura de la XIII Trobada d’Excarceració es durà a terme a la mateixa hora i al mateix lloc.

Des del Vicerectorat d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat i el Servei de Prevenció i Medi Ambient desitgem destacar que el desplaçament al treball a través dels sistemes de transport públic suposa una reducció del nombre d’accidents in itinere, disminució del soroll a les ciutats, així com un descens important dels nivells de CO2 ambiental que afecten negativament el canvi climàtic i la salut dels ciutadans.

Durant els dies que duren les trobades, es durà a terme una campanya de recollida d’aliments, destinats a famílies sense llar. El punt de recollida serà una de les carpes de la zona de maniobres del pàrquing de Magisteri.

Per a més informació

Esperem que us animeu i pugueu acompanyar-nos durant aquestes jornades. .

Contacte: prevencio@uv.es

MÉS INFORMACIÓ:

Notícia pàgina UV

Notícia APRAT

Notícia Consorci de Bombers