Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Luis Blanco Domínguez, Premi EstudiaVLC al millor Treball d'Investigació de Fi de Màster

  • 28 de gener de 2016
Luis Blanco Domínguez, Premi EstudiaVLC al millor Treball d'Investigació de Fi de Màster

‘La seda: el hilo conductor de un itinerario cultural. Proyecto de implantación de la Ruta de la Seda en la provincia de Valencia’

Luis Blanco Domínguez, titulat amb el Màster de Gestió Cultural de la Universitat de València, ha estat guardonat amb el Premi ‘Estudia VLC al millor Treball d’Investigació de Fi de Màster ’ de l’any 2015, el qual convoca la Fundació InnDEA.

El seu treball, amb el títol ‘La seda: el hilo conductor de un itinerario cultural. Proyecto de implantación de la Ruta de la Seda en la provincia de Valencia’ desenvolupa el projecte d'engegar una ruta cultural entorn de la seda a València i proposa aprofitar aquesta iniciativa per a crear i consolidar una xarxa que permeta desenvolupar un conjunt de plans, accions i activitats per a identificar, conservar, potenciar i comunicar el patrimoni de la seda, fomentant a més la seua visita turística.

El treball, dirigit pel professor de la Facultat de Ciències Socials Miquel Àngel Ruiz Torres, proposa moltes accions com a recorreguts per l'entorn dels municipis, les seues comarques i els seus paisatges culturals de la seda, per exemple, pels espais que abans ocupaven els horts de moreres o passejos pels camins històrics de la seda que s'utilitzaven per al comerç i per al transport de mercaderies entre municipis.

La Fundació InnDEA València és una entitat promoguda per l'Ajuntament de València amb l'objecte de recolzar i incentivar en la ciutat el desenvolupament mitjançant la innovació en els seus diversos vessants.

El projecte Estudia VLC dóna suport al treball dels investigadors universitaris amb la finalitat d'optimitzar el seu potencial cap a les estratègies i desenvolupament de la nostra ciutat. Aquesta iniciativa promou que els universitaris facen la seua tesi doctoral o treball de recerca de finalització de màster o grau sobre temes d'interès estratègic per a la ciutat de València.