Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Laboratori

Llista de novetats

Últimes 10 novetats

 • Esta foto mostra a Francisco Grimaldo, subdirector de l’ETSE-UV i vicepresident de l’acció COST «PEERE: New frontiers of peer review»

  26/09/17

  La Universitat dissenya un protocol per compartir i estudiar les dades de l’avaluació d’experts en revistes científiques

  Les universitats de València i Brescia, en col·laboració amb la Royal Society i les editorials de publicacions científiques Elsevier, Springer Nature i Wiley, han desenvolupat un protocol que permet l’intercanvi i l’estudi de les dades que genera el procés de revisió que passen els articles científics, conegut com a avaluació d’experts o peer review. La iniciativa forma part de l’acció COST «PEERE: New frontiers of peer review», i ja ha sigut testada en més de 150 revistes. L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat està a càrrec de la gestió i processament d’aquestes dades.

  [Llegir més]

 • Esta imatge mostra el Parc Científic de la Universitat de València

  19/09/17

  Especialistes europeus en comunicació i polítiques científiques debaten sobre Open Science

  Liz Allen, directora d’Iniciatives Estratègiques en F1000 (un proveïdor de serveis de recerca biomèdica), i Michele Garfinkel, responsable del programa de polítiques científiques d’EMBO (European Molecular Biology Organization), analitzaran el 4 d’octubre al Parc Científic de la Universitat de València els canvis que està experimentant la política i la comunicació científiques en l’àmbit de l’Open Science. El col·loqui, organitzat conjuntament per l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio) i per l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (INGENIO) i amb la col·laboració del CSIC, també inclourà una taula redona sobre iniciatives de ciència oberta.

  [Llegir més]

 • imagen logotipo ucc más imagen premio

  19/09/17

  Relació provisional de treballs presentats al XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica

  Relació Provisional de treballs presentats al XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»

  [Llegir més]

 • Imagen de Charles Darwin

  15/09/17

  Conversa ‘Darwin al Terrat’, dimarts 19 a l’Octubre de València, amb Xavier Bellés, Martí Domínguez i Juli Peretó

  [Llegir més]

 • Imatge de Chara canescens, a la Mallada de la Devesa del Saler.

  15/09/17

  El Congrés Europeu de Carofitòlegs analitza a València la funció de les macroalgues en l’equilibri dels ecosistemes aquàtics

  Quaranta científics de divuit països participen el 18 i 19 de setembre en el 21è Congrés Europeu de Carofitòlegs (GEC-21), organitzat per l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva de la Universitat de València. La trobada analitza aspectes bàsics i aplicats dels caròfits –un grup de macroalgues clau en el manteniment dels ecosistemes aquàtics– tant vivents, com fòssils. Els experts també treballaran en les mallades de la devesa del Saler i els arrossars del Palmar i Sueca, al Parc Natural de l’Albufera.

  [Llegir més]

 • Imatge de Fernando González Candelas, catedràtic de Genètica de la Universitat de València

  14/09/17

  Un estudi genètic caracteritza la dinàmica de transmissió del VIH en la Comunitat Valenciana

  Un estudi en què han participat la Universitat de València, diferents hospitals, FISABIO i l’Instituto de Salud Carlos III, ha caracteritzat en l’àmbit de la Comunitat Valenciana quins són els principals tipus del virus de la immunodeficiència humana (VIH) existents, així com quins són els principals grups de risc de l’epidèmia d’infeccions. El treball s’ha publicat avui en la revista 'Scientific Reports' i està basat en mostres obtingudes entre els anys 2004 i 2014 a hospitals i UPSI valencians.

  [Llegir més]

 • 12/09/17

  L’aplicació de la Llei de responsabilitats polítiques a València va col·lapsar els tribunals especials després de la Guerra Civil

  L’aplicació de la Llei de responsabilitats polítiques franquista va ser un fracàs en eficàcia en la província de València. El volum de possibles represaliats, la inexistència de confiscacions de béns durant la Guerra, la 'ineficiència' dels tribunals o els defectes de la norma van provocar un col·lapse en la tramitació d’expedients. Mélanie Ibáñez, investigadora de la Universitat de València, ha analitzat la cadena de factors que va provocar que milers de persones patiren les conseqüències econòmiques i penals de la llei, en el que és el primer treball sobre l’aplicació d’aquesta norma a València.

  [Llegir més]

 • 06/09/17

  Una fotografia de natura de Roberto García-Roa, investigador del Cavanilles, premiada per la revista 'BMC Ecology'

  Roberto García-Roa, investigador d’Etologia a l’Institut Cavanilles de la Universitat de València, ha sigut guardonat al concurs de fotografia de la revista 'BMC Ecology' amb l''overall second runner-up' per la seua fotografia 'Connections'. L’obra mostra tres organismes interaccionant entre ells: una aranya cranc depredant una abella i un dípter oportunista aprofitant la situació i alimentant-se de la pròpia abella.

  [Llegir més]

 • 05/09/17

  Una investigació de la Universitat de València descriu una nova proteïna clau en la regulació de la divisió cel·lular

  El grup d’investigació de Regulació del Cicle Cel·lular en Eucariotes de la Universitat de València ha descobert que la proteïna Whi7 participa en un nou mecanisme que actua com a regulador negatiu d’Start, el punt de control més important de l’inici de la divisió cel·lular. L’estudi, publicat en la prestigiosa revista 'Nature Communications' i realitzat amb l’organisme model 'S. Cerevisiae' (llevat del pa, del vi i de la cervesa), revela els paral·lelismes entre els mecanismes de control d’inici de la proliferació en llevat i en mamífers, on el paper de Whi7 el realitzen proteïnes de la família del supressor de tumors Retinoblastoma (Rb), freqüentment mutades en càncer.

  [Llegir més]

 • 04/09/17

  Demostren la capacitat de canvi de l’estructura i connectivitat de les interneurones al cervell adult

  Investigadors de la Universitat de València i del Grup de Recerca en Psiquiatria i Malalties Neurodegeneratives d’INCLIVA han demostrat la capacitat de canvi de l’estructura i connectivitat de les interneurones al cervell adult, el pont de comunicació entre les neurones. Els resultats de la recerca, liderada per Juan Nácher Roselló, professor del Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física de la Universitat de València, han sigut publicats en la revista 'Frontiers in Cellular Neuroscience'.

  [Llegir més]

Per a més novetats, utilitza el cercador

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies