Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Laboratori

Llista de novetats

Últimes 10 novetats

 • 22/03/17

  La fira i concurs ‘Experimenta’ arriba diumenge 2 d’abril amb ciència i tecnologia per a joves i adults

  El Museu Príncep Felip de València acull aquest diumenge 2 d’abril la XII Fira-Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia. L’esdeveniment, organitzat per la Facultat de Física de la Universitat de València, té l’objectiu d’acostar la física i la tecnologia a l’estudiantat d’ensenyament secundari i a la ciutadania en general i fer-ho de manera creativa i participativa. L’acte inclou la fira (entre les 10 i les 13 hores), i el concurs d’experiments (a partir de les 13.30), aquest últim presentat per la física i meteoròloga de RTVE Mònica López.

  [Llegir més]

 • 22/03/17

  Feromones sexuals i drogues d’abús activen de forma similar els circuits cerebrals de recompensa en rates

  Les femelles de rata se senten atretes per les feromones dels mascles. Quan aquest fet ocorre alliberen dopamina al nucli accumbens del cervell –una regió que intervé en el control del comportament dirigit a l’obtenció de recompenses– i aquesta emissió depèn del neurotransmissor glutamat. Són les tres principals conclusions d’un estudi publicat a la revista 'Frontiers in Neuroanatomy', elaborat per un equip de recerca de la Universitat de València i la Universitat Jaume I.

  [Llegir més]

 • 22/03/17

  Conferència de la biòloga evolucionista Rosemary Gillespie, aquest dilluns, amb motiu del VIII Memorial Peregrí Casanova

  Rosemary Gillespie, biòloga evolucionista i professora de la Universitat de California, impartirà la conferència ‘Origins of diversity in islands’ aquest dilluns 27 a les 12.00 hores en la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, amb motiu del VIII Memorial Peregrí Casanova. L’acte ret homenatge a qui fóra catedràtic d’Anatomia de la Facultat de Medicina, introductor de les idees evolucionistes i organitzador de l’homenatge a Darwin al Paranimf de la Universitat de València l’any 1909.

  [Llegir més]

 • 21/03/17

  Identifiquen cèl·lules vegetals a Les Dogues que revelen les espècies amb què es creaven els pigments negres de les pintures rupestres

  Els pigments negres utilitzats a l’abric de Les Dogues (Ares del Maestrat) durant el Neolític contenen carbó vegetal, descobert a partir de les cèl·lules vegetals fragmentades de coníferes i angiospermes. És la principal conclusió d’un estudi publicat en la revista 'PLOS ONE' pels professors de la Universitat de València Clodoaldo Roldán, Ernestina Badal, Sonia Murcia i Valentín Villaverde, i per Esther López (Centre National de la Recherche Scientifique de França-CNRS).

  [Llegir més]

 • 21/03/17

  7é Congrés d'Estudiants de Farmàcia de la UV (5a Edició Internacional)

  La Universitat de València acull des del 29 al 31 de març el 7é Congrés d'estudiants de farmàcia de la UV (cinquena edició internacional). Es tracta d'una trobada anual que organitza l'AVEF (Associació Valenciana de Joves Estudiants de Farmàcia) i que acollirà més de 300 estudiants, procedents de diferents àrees d'Espanya. 

  [Llegir més]

 • 21/03/17

  La Facultat de Física organitza una conferència divulgativa sobre cosmologia

  L’expansió de l’univers, la teoria del Big Ban, la formació de les galàxies, la matèria obscura, i el lloc que ocupa l’esser humà a l’univers són alguns dels temes que es tractaran en la xarrada divulgativa 'Cosmología: la historia de nuestro universo', el 7 d’abril a les 19 hores, en la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset. La conferència forma part del congrés '12th Iberian Cosmology Meeting', que es celebrarà a la Facultat de Física entre el 10 i 12 d’Abril.

  [Llegir més]

 • 14/03/17

  La investigadora Maria Estarlich defensa la seua tesi doctoral sobre exposició a contaminació atmosfèrica durant l'embaràs

  La investigadora de l'Àrea d'Ambient i Salut de la Fundació Fisabio, Marisa Estarlich, ha defensat el treball de tesi doctoral titulat “Avaluació de l'exposició a contaminació atmosfèrica durant l'embaràs i la seua relació amb l'antropometria al naixement i la prematuritat” en el Departament de Ginecologia, Salut Pública i Història de la Ciència de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

  [Llegir més]

 • Astrid Barrio i Juan Rodríguez Teruel.

  14/03/17

  Un estudi destaca la singularitat de Ciutadans com a partit espanyol pel seu origen català

  Els orígens catalans de Ciutadans el converteixen en el primer partit d’àmbit estatal caracteritzat per un nou model de nacionalisme espanyol no centralista, mentre que a Catalunya la formació d’Albert Rivera és la principal referència per als sectors contraris a la independència. Són dues de las aportacions d’Astrid Barrio i Juan Rodríguez Teruel, docents de la Universitat de València, en un article en què també apunten que el partit taronja està completant amb èxit el seu procés d’institucionalització.

  [Llegir més]

 • 13/03/17

  Les 'monomarentals' són les famílies amb més risc d’exclusió laboral

  Les dones sense parella amb fills menors de sis anys tenen una probabilitat major d’estar aturades o de tindre contractes temporals, i pateixen més dificultats per a accedir a recursos econòmics. Aquesta situació prové del rebuig que fa el mercat dels costos derivats de tindre fills, que acaba repercutint en la contractació de les dones sense parella perquè assumeixen la cura dels infants en un 77,8% dels casos. Són algunes conclusions d’una investigació de la Universitat de València que remarca la vulnerabilitat que experimenten moltes dones segons la situació familiar en què viuen.

  [Llegir més]

 • 07/03/17

  El Departament d’Educació Comparada presenta quatre llibres amb treballs de les seues línies de recerca

  El Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València acull la presentació, aquest dilluns dia 13, de quatre llibres editats entre la fi de l’any 2016 i 2017 pel Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació. Les obres agrupen un conjunt d’escrits, reflexions i experiències, referits a les línies de recerca del departament: història de l’educació, educació comparada i internacional, i política de l’educació.

  [Llegir més]

Per a més novetats, utilitza el cercador

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies