Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Laboratori

Llista de novetats

Últimes 10 novetats

 • 25/07/17

  La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica 'Estudi General'

  La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica 'Estudi General', en col·laboració amb Edicions Bromera, dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. La quantia del guardó és de 12.000 euros, i el termini de presentació d’originals acaba el pròxim dimarts 12 de setembre.

  [Llegir més]

 • (D’esquerra a dreta) Olga Pardo, Vicent Yusà i Guillermina Font

  19/07/17

  L’exposició de la població valenciana a nitrat per consum de verdures no representa risc per a la salut

  Un estudi en el qual han participat la Universitat de València i la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO) conclou que les verdures comercialitzades a la Comunitat Valenciana tenen nivells baixos de nitrats, comparats amb altres països europeus. A més, l’exposició dels consumidors als nitrats pel consum de vegetals és molt baixa i no representa cap risc apreciable per a la salut. L’article, publicat en la revista 'Food and Chemical Toxicology', ha analitzat la composició de set espècies de verdures.

  [Llegir més]

 • 18/07/17

  La Universitat de València ha acollit la tercera edició del Programa Internacional de Mentorització Estats Units-Europa

  La Facultat de Medicina i Odontologia ha acollit la tercera edició del Programa Internacional de Mentorització EUA-Europa (IMP) de la International Mentoring Foundation for the Advancement of Higher Education (IMFAHE). Es tracta d’una trobada dels sectors educatius públic i privat, en què s’han analitzat les estratègies per a atraure talent investigador i docent i per a incrementar l’ocupació dels titulats universitaris.

  [Llegir més]

 • 18/07/17

  Descriuen per primera vegada les connexions neuronals del processament emocional dels estímuls olfactius en ratolins

  La Unitat Mixta de Neuroanatomia Funcional de les universitats de València i Jaume I de Castelló ha descrit per primera vegada el mapa complet de les connexions neuronals del nucli cortical anterior de l’amígdala, una regió del cervell clau per al processament emocional dels estímuls olfactius dels ratolins. La recerca s’ha publicat en la revista 'Journal of Comparative Neurology'.

  [Llegir més]

 • 13/07/17

  Josep Redón coordina la part espanyola d’un projecte europeu per a millorar els tractaments de pacients amb problemes cardíacs

  El Grup de Recerca de Risc Cardiometabòlic de l’Institut de Recerca Sanitària de l’Hospital Clínic Universitari de València INCLIVA, coordinat per Josep Redón, catedràtic de Medicina de la Universitat de València, així com membres del Servei de Cardiologia de l’Hospital Clínic, participen en un projecte de recerca cardiovascular de dades massives ('big data'). La proposta, juntament amb divuit entitats europees més, preveu desenvolupar una plataforma de recerca de dimensions inèdites amb la qual millorar els tractaments de pacients amb fibril·lació articular, síndrome coronària aguda i insuficiència cardíaca.

  [Llegir més]

 • 12/07/17

  Convocat el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»

  La Universitat de València i l'Ajuntament d'Alzira han convocat el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General» en col·laboració amb Edicions Bromera. El guardó té la finalitat d'estimular la creació i la difusió d'obres que posen a l'abast del públic els avanços científics i tecnològics i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. El termini de presentació d'originals clou el 12 de setembre de 2017 i el premi és de 12.000€.

  [Llegir més]

 • Gregorio González Alcaide i Javier Gómez Ferri

  10/07/17

  La col·laboració científica creix com a resposta a la precarietat

  La col·laboració científica és un fenomen generalitzat i en augment: tres de cada quatre investigadors de les universitats valencianes han cooperat durant els dos últims anys documentats (2014-2015). També és una pràctica habitual per al professorat associat, del qual més de la meitat realitza regularment activitats investigadores que no estan reconegudes en el seu contracte. Un llibre recentment publicat il·lustra per primera vegada la col·laboració científica en l’àmbit regional i, actualment, és el millor indicador nacional d’aquest fenomen.

  [Llegir més]

 • 04/07/17

  La Unitat de Parasitologia Sanitària acull el doctorand premiat en el programa de mobilitat EURAXESS de la Comissió Europea

  Damanbha Lyngdoh, estudiant de doctorat de l’Índia i primer premi en la iniciativa de mobilitat EURAXESS-Researchers in Motion de la Comissió Europea, ha escollit per a la seua estada la Unitat de Parasitologia Sanitària de la Universitat de València. Durant aquest període ha aprés metodologies i tècniques d’estudi, essencialment en epidemiologia de malalties parasitàries causades per helmints; i s’han analitzat eixos de col·laboració futura en recerca respecte a malalties del bestiar al nord-est de l’Índia.

  [Llegir més]

 • 29/06/17

  La Universitat de València desenvolupa una metodologia per a l’aprofitament d’aigües residuals en zones amb dèficit hídric

  La Universitat de València ha desenvolupat una metodologia de treball multidisciplinària capaç de detectar zones d’interès amb dèficit hídric i estudiar les possibilitats de reutilització d’aigües regenerades. Aquest projecte naix d’un conveni signat entre la institució acadèmica i la Conselleria d’Agricultura amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’investigació aplicada relacionats amb la depuració d’aigües, els ecosistemes aquàtics i marins, la gestió de recursos hídrics i la recàrrega d’aqüífers.

  [Llegir més]

 • 28/06/17

  Tres universitats valencianes creen una aplicació per a la prevenció i tractament dels trastorns emocionals

  Investigadors de la Universitat de València, la Jaume I de Castelló i la Universitat Politècnica de València han desenvolupat un programa autoaplicat mitjançant Internet per a la prevenció i tractament dels trastorns emocionals. "Sonreír es divertido" combina els procediments existents més efectius per a controlar l’ansietat i l’estrés amb tècniques per a promoure la regulació emocional, la capacitat d’afrontament i la resiliència.

  [Llegir més]

Per a més novetats, utilitza el cercador

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies