Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Dades del cursFotografia amb els ponents del curs de 14/07 a la #38UEG: Anabel Forte, Emilia López-Iñesta, Jose David Badia, Jose Javier Navarro, P. Duchement.

DIMECRES 14 DE JULIOL DE 2021, DE 11 A 17:30H

Inscripció

La inscripció als cursos de la Universitat d’Estiu UVGandia serà gratuïta i oberta a l’estudiantat de la Universitat de València i al públic en general.

També les activitats obertes, tant de la vesprada com de la nit, tindrà caràcter gratuït però requeriran inscripció prèvia en funció de la normativa de prevenció de la COVID19. La única excepció serà el concert de Carles Denia què tindrà un cost de 6€.

Les persones que vulguin assistir a un curs o activitat oberta de la 38 UEG hauran de registrar-se en aquesta pàgina del Centre de Gandia UV.

Resum

La pandèmia per la COVID-19 ha produït una crisi a nivell mundial que ha clivellat les bases de la nostra societat.

Ha posat de manifest la gran importància de les tecnologies digitals en les nostres vides. Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) ens han permés continuar amb el treball, l'estudi, comunicar-nos i relacionar-nos encara que no fórem a prop, informar-nos, exercir els nostres drets davant l'Estat o accedir a serveis i al comerç.

Però la crisi també ha tornat a posar sobre la taula l'elevat impacte que té la bretxa digital en les societats i l'economia, evidenciant les conseqüències negatives que té la falta d'accés a aquestes tecnologies, quedant al descobert la importància de la bretxa digital especialment accentuada en els col·lectius més vulnerables.

El sector TIC té i ha de jugar un paper clau en la cerca de solucions que permeten la recuperació econòmica i social. Però perquè això siga possible, és fonamental que aquestes aconseguisquen a tots els sectors de la població i que tinguen com a objectiu posar-se al servei de la societat per a millorar la seua qualitat de vida i, en definitiva, ajudar a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, és a dir ajudar a aconseguir la digitalització sostenible, ètica i social.

En aquest context, el pròxim 14 de juliol a les 11.00 tindran lloc el curs “ÉS EL MÓN POSTPANDÈMIA MÉS DIGITAL? REPTES PER A UNA DIGITALITZACIÓ SOSTENIBLE, ÈTICA I SOCIAL” dins del programa de cursos oferits per la 38 Universitat d’Estiu de Gandia.

Es pot trobar més informació al lloc web de la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG).

 

PROGRAMA

 • 11-12h. Dades per a un món millor.
  • Anabel Forte Deltell. Departament d’Estadística i Investigació Operativa. Universitat de València.
 • 12-13h. Eines tecnològiques per a entendre el procés d'ensenyament-aprenentatge de l'alumnat.
  • Emilia López Iñesta. Departament de Didàctica de la Matemàtica. Universitat de València.
 • 13–14h. Sostenibilitat com a enfocament per a l'anàlisi de la innovació per digitalització.
  • José David Badía Valiente. Departament d' Enginyeria Química. Universitat de València.
 • 15.30-16.30h. Les TIC com ferramenta per a fer front a la Violència de Gènere.
  • Jose Javier Navarro. Departament de Treball Social i Serveis Socials. Universitat de València.
 • 16.30-17.30h. XXSS lesives per a menors i TikTok com a paradigma.
  • P. Duchement. Professor i perit judicial informàtic.

Coordina

Silvia Rueda Pascual. Departament d’Informàtica. Universitat de València.

Organitza

Universitat d’Estiu UVGandia.

Col·labora