Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

cartell de l'activitat
Pàgina de l'activitat l'Editatona Dones STEM, 02/10/2021 ETSE-UV

L’Editatona de Creació de Dones STEM (dissabte 2 d’octubre 2021, 10h - 15h) serà una activitat online dirigida a l’alumnat i professorat de la UV.

Com en altres editatones, en aquesta ocasió es van reunir un conjunt de persones per a editar amb perspectiva de gènere l'enciclopèdia lliure Wikipedia. L'objectiu és visibilitzar la baixa presència d'entrades de dones en Wikipedia i compartir la necessitat que això canvie.

La periodista i experta en comunicació i xarxes socials Patricia Horrillo va actuar com a facilitadora en aquesta editatona. A més, es va comptar amb l'experta STEM Silvia Rueda Pascual, Directora de la Càtedra de Bretxa de Gènere de la UV, que va parlar de la situació de les dones en l'àmbit de la ciència i tecnologia. La inscripció es va realitzar a la pàgina de l'activitat: http://esdeveniments.uv.es/go/editatonaCreacionMujeresSTEM2021 i podeu trobar la ponència de Silvia Rueda i la introducció que va realitzar Patricia Horrillo sobre el funcionament de la wikipedia en la següent notícia publicada a la web de Wikiesfera: https://wikiesfera.org/portfolio-item/editatona-virtual-de-mujeres-stem-2o/

Durant l’editatona es van crear les entrades de Wikipedia de tres expertes STEM pertanyents a Girls4STEM. En concret, ja podeu consultar les entrades d'Anabel Forte (matemàtica), Regina Monsalve (enginyera agrícola) i Elena Pinilla Cienfuegos (física). 
Aquesta editatona organitzada per Girls4STEM (projecte recolzat pel FECyT) i la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, la Unitat d'Igualtat, el Vicerectorat d'Innovació i Transferència, i el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València.

 

Silvia Rueda i Patricia Horrillo

Wikiesfera: Editatona virtual de dones STEM #2O (02/10/2021)

 

Indicacions prèvies importants

Perquè l'activitat isca tan bé com siga possible i traguem el major partit a la trobada, necessitem que llegiu i seguiu aquestes indicacions:

  • ÉS NECESSARI tenir compte en Wikipedia abans d'inscriure's: si no tens, dona't d'alta a aquest formulari de wikipedia. Us recomanem que poseu un correu electrònic en crear-la encara que no siga obligatori (us permetrà recuperar el compte si us oblideu del vostre usuari@ o contrasenya).
  • ÉS NECESSARI inscriure’s a l'activitat en aquest formulari . La inscripció és gratuïta i només hi ha 24 places (es demanarà confirmació d'assistència i, de no tenir resposta, se cedirà la plaça a la següent persona de la llista).
  • ÉS NECESSARI tenir ordinador, bona connectivitat i instal·lar-se Zoom (https://zoom.us/download).
  • ÉS NECESSARI ser puntual i poder assistir la duració completa de l'activitat (5 hores).
  • NO CAL SABER editar ni conéixer la temàtica de l’Editatona, només tindre ganes de passar-ho bé descobrint dades sobre la vida d'aquestes dones que documentarem juntes.