Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Alicia Asín apadrina la Xarrada Girls4STEM Professional especial #Masterclasses el pròxim 27 d'abril

  • 26 d’abril de 2022
Alicia Asín lidera la Xarrada Girls4STEM Professional especial #Masterclasses el pròxim 27 d'abril
Alicia Asín lidera la Xarrada Girls4STEM Professional especial #Masterclasses el pròxim 27 d'abril

Alicia Asín, enginyera informàtica i experta en Intel·ligència Artificial, IoT i Big Data, a més de cofundadora i CEO de Libelium, és la padrina de la xarrada especial que organitza Girls4STEM, projecte dependent de la Universitat de València. 

Aquesta xarrada se celebrarà dimecres 27 d'abril a les 17:30h i s'organitza conjuntament amb les #Masterclasses de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV) amb motiu del Dia Internacional de les Xiquetes en les TIC.

La xarrada es realitzarà de manera presencial enfront de la cafeteria de l'escola i les persones assistents (prèvia inscripció) podran gaudir d'una beguda gratis.  Per als qui no puguen assistir presencialment, la sessió es retransmetrà en directe en al canal de YouTube de Girls4STEM. La inscripció es pot fer online.

Es tracta d'una xarrada gratuïta presencial (i virtual) dirigida a l'alumnat universitari, al professorat de diferents nivells educatius i al públic en general. En les Xarrades Girls4STEM Professional es pretén donar a conéixer el paper fonamental que tenen les dones en el desenvolupament de la ciència i la tecnologia, eliminar prejudicis i estereotips sobre les carreres STEM i inspirar a les noves generacions a estudiar-les.  

Les quatre expertes en STEM que intervindran en aquesta ocasió són: 

  • Tamara Carrillo. És Enginyera Superior Informàtica i Enginyera Tècnica de Telecomunicacions per la Universitat de València, a més de tindre un Màster en Enginyeria de Serveis i Aplicacions web de la ETSE-UV. Actualment treballa en com Manager d'Operacions i de Producte i responsable dels Leads de les Àrees d'Enginyeria, Disseny i Màrqueting en Onestic
  • Andrea Aineto. És graduada en Enginyeria Multimèdia per la Universitat de València, amb passió per programar i amor per la innovació. Actualment treballa com Front-end Developer en l'empresa HANNUN. 
  • Laura Monferrer. És Enginyera en Telecomunicacions i cofundadora de Aiverse Tech. Actualment treballa en Vodafone com Specialist Business Analyst. Compta amb una àmplia trajectòria professional en la indústria de les telecomunicacions. És experta en obtenció de resultats i gestió de projectes. 
  • Marta Izquierdo. És Doctora en Enginyeria Química, Ambiental i de Processos per la Universitat de València i professora des del 2012 en la ETSE-UV. Realitza la seua activitat investigadora en el Grup d'Enginyeria Ambiental en el desenvolupament de tecnologies sostenibles per al tractament i/o la valorització d'aigües residuals industrials, entre altres temes. 

Aquesta xarrada Girls4STEM Professional es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de la ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València. A més, compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i la financació de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).  

El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seues sigles en anglés) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques.  És possible consultar més informació sobre els objectius i activitats del projecte en el seu web i les seues xarxes socials: 

Enllaç al web del projecte Girls4STEM

Enllaç al twitter de Girls4STEM

Enllaç a Instagram de Girls4STEM

Enllaç a facebook de Girls4STEM

Linkedin Girls4STEM

Enllaç a Youtube de Girls4STEM

 

 

Imatges: