Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

El projecte Girls4STEM organitza una xarrada dedicada a l'astrofísica Cecilia Payne

  • 10 de novembre de 2020
Image de la noticia

El cicle de xerrades obertes al públic del projecte Girls4STEM Professional ha programat per a dijous 12 de novembre a les 18:30h en directe des de l'ETSE-UV i amb la col·laboració especial del CSIC, una sessió dedicada a l'astrònoma i astrofísica angloamericana Cecilia Payne-Gaposchkin.
Encara que la xerrada s'emetrà en directe pel canal de YouTube, els organitzadors sol·liciten la inscripció prèvia en go.uv.es/girls4stem/cecilia
Participaran en aquesta xerrada quatre dones professionals de branques científic-tecnològiques que contaran de manera amena les seves trajectòries professionals, els seus assoliments i reptes, i com és el seu dia a dia en la seva professió des d'una perspectiva divulgativa i també com a dona en el món STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). 


Isabel Abánades: doctora en Química i investigadora en l'Institut de Ciència Molecular, ICMol. Isabel estudia els anomenats "MOFs", xarxes metall-orgàniques amb aplicacions mediambientals. 

Teresa Bonet: Enginyera Informàtica, tècnic TIC en una Administració Local i vocal del Col·legi d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana. Els seus projectes contribueixen a una major proximitat de la ciutadania a l'administració. 

Angélica Gómez: Enginyera industrial, és cap d'operacions en una empresa logística del sector de l'automoció (amb un 79% de personal contractat femení). És a més la primera dona a ser la degana del Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Industrials de València. 

Anabel Morales: doctora en Física Nuclear i investigadora en el Institut de Física Corpuscular IFIC. Forma part del Grup d'Espectroscòpia Gamma i de Neutrons de l'IFIC, on sobretot estudien les propietats de nuclis exòtics pesats formats en processos astrofísics. 

Aquesta xerrada, orientada a el públic en general i, especialment, a professorat de diferents nivells educatius, es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de l'ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana. 
El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seves sigles en anglès) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les noies. 
En la web del projecte (http://www.girls4stem.es) és possible consultar més informació sobre els objectius i activitats del projecte.