Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere presenta un projecte formatiu i audiovisual per a reduir les diferències entre sexes en l'ús de les Tics

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 10 de novembre de 2022

La Fundació ADEIT acull demà divendres 11 de novembre la jornada de presentació d'aquest programa de cursos i animacions, que té com a objectiu tancar la bretxa digital i de gènere a través de la visualització i denúncia de situacions quotidianes que passen desapercebudes.

Cartell de la jornada de presentació

La Càtedra de Bretxa Digital de Gènere, de la Universitat de València i la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha impulsat una sèrie d'activitats per a reduir les diferències d'accés, formació i ocupació en relació a l'ús de tecnologies de la informació i la comunicació (Tics) entre homes i dones. 

Aquestes activitats es presentaran el proper divendres 11 de novembre, a partir de les 11:30 hores, en ADEIT-Fundació Universitat Empresa UV. La presentació institucional serà a càrrec d'Helena Rausell Guinot, vicerrectora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives (UV) i María Muñoz Blanco, directora General per la Lluita contra la Bretxa Digital (Generalitat Valenciana).

La jornada es podrà presenciar en directe des de l'espai ADEIT, o bé en streaming des del canal de YouTube de la Càtedra.

La xarrada inaugural serà impartida per Núria Vergés Bosch, professora de la Universitat de Barcelona i directora General de Cures, organització del Temps i Equitat en els Treballs de la Generalitat de Catalunya, que compartirà amb el públic les seues investigacions entorn de la relació gènere i societat de la informació. 

La directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV, Anabel Forte, presentarà el projecte d'animacions i cursos amb el qual la càtedra pretén contribuir a frenar la bretxa digital existent entre homes i dones en la Comunitat Valenciana. Les animacions han sigut creades per la il·lustradora Cirenia Arias Baldrich per a ressaltar la bretxa digital de gènere en situacions quotidianes.

A continuació es presentaran els dos cursos digitals, desenvolupats per les periodistes i activistes expertes en igualtat de gènere Pilar Almenar Vara i Laura Bellver Carsí.

La jornada finalitzarà amb la clausura oficial, a càrrec de la directora de la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere GVA-UV, Anabel Forte.

Aquestes Jornades formen part de les activitats organitzades per la Càtedra de Bretxa Digital de Gènere (UV-GVA), signada entre la Universitat de València i la Generalitat Valenciana, dins de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i, com a tal, compta amb el finançament d'aquesta Conselleria.

Dins de la Universitat de València, la Càtedra compta amb el suport del Vicerectorat d'Innovació i Transferència, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i la Unitat d'Igualtat.