Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

María Vallet-Regí apadrinarà la Xarrada Girls4STEM Professional del pròxim 12 de maig

  • 10 de maig de 2022
Cartell de la conferència

El cicle de xarrades obertes al públic del projecte Girls4STEM ha programat per al dijous 12 de maig a les 17:30h una sessió en línia dedicada a la nostra padrina María Vallet-Regí, investigadora en el CIBER-BBN i catedràtica de Química Inorgànica en el departament de Química en les Ciències Farmacèutiques de la Universitat Complutense de Madrid. Per a tindre accés a la xarrada és necessària la inscripció prèvia.

María Vallet-Regí treballa en diverses àrees com les biocerámiques per a la substitució i reparació de teixits durs, els vidres bioactius i els compostos de ceràmica i polímer per a alliberament controlat de fàrmacs, entre moltes altres. Ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen el Premi Rei Jaume I d'Investigació Bàsica i la Medalla al Mèrit en la Investigació i en l'Educació Universitària. A més és acadèmica de número de la Reial Acadèmia d'Enginyeria i de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia.

Es tracta d'una xarrada gratuïta online dirigida a l'alumnat universitari, al professorat de diferents nivells educatius i al públic en general. En les Xarrades Girls4STEM Professional es pretén donar a conéixer el paper fonamental que tenen les dones en el desenvolupament de la ciència i la tecnologia, eliminar prejudicis i estereotips sobre les carreres STEM i inspirar a les noves generacions a estudiar-les.  

 Les expertes en STEM que intervindran en aquesta ocasió són: 

  • Alma Rubio Espinós. Té 16 anys d'experiència, treballant fonamentalment en projectes JEE per a executar solucions tecnològiques. Experta en JavaScript, HTML, XML, JSP, entre moltes altres tecnologies i frameworks. Actualment treballa com a programadora en Pivotree
  • Laura Santonja Blasco. És doctora en Enginyeria Química, la seua investigació s'ha enfocat a la cristal·lització de polímers i l'ús de l'anàlisi tèrmica per a correlacionar la seua estructura i propietats. Actualment es dedica a la investigació industrial en Polymer Char.
  • Rosa Ana Pérez Herrera. És doctora en Enginyeria de Telecomunicació i treballa com a professora contractada doctora en la Universitat Pública de Navarra on compagina la seua labor docent amb la investigació sobre xarxes de sensors fabricats amb fibra òptica.

Aquesta xarrada Girls4STEM Professional es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de la ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València. A més, compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i la financació de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).  

El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seues sigles en anglés) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques.  És possible consultar més informació sobre els objectius i activitats del projecte en el seu web i les seues xarxes socials: 

Enllaç al web del projecte Girls4STEM

Enllaç al twitter de Girls4STEM

Enllaç a Instagram de Girls4STEM

Enllaç a facebook de Girls4STEM

Linkedin Girls4STEM

Enllaç a Youtube de Girls4STEM

Accés al web de la Càtedra Bretxa Digital de Gènere