Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Empresa Familiar Logo del portal

CURS EMPRESA FAMILIAR - ACTE DE CLOENDA

  • 11 de juliol de 2022
Image de la noticia

Dilluns 11 de juliol va finalitzar la XIV edició del Curs d'Empresa Familiar “Aspectes clau per a la competitivitat i perdurabilitat”, organitzat per la Càtedra d'Empresa Familiar (CEFUV), amb la col·laboració dels seus promotors: l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) , l'Escola d'Empresaris (EDEM), l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (IVEFA), l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), la Universitat de València (UV), i amb el patrocini de Broseta i CaixaBank.

La clausura va tenir lloc a la Facultat dEconomia, on promotors, patrocinadors, professors i alumnes es van reunir per celebrar la finalització del curs. Alejandro Escribá, Director de la Càtedra d'Empresa Familiar, va començar l'acte agraint el suport, el compromís i la generositat dels promotors i patrocinadors. Després, va destacar l´èxit continuat d´aquest curs, que la Càtedra d´Empresa Familiar ofereix des de fa 14 anys.

Aquesta XIV edició ha tingut un grup excepcional d'assistents i professors. Gairebé el 50% dels assistents provenien del món professional, i l'heterogeneïtat de perfils i titulacions dels participants al curs ha fet que experiència fos molt enriquidora tant per a alumnes com per a professors. El curs ha comptat amb estudiants de naturalesa molt diversa, des de programes de doctorat (Doctorat en direcció d'Empreses; Educació; Química) i de màster (Màster en advocacia; estratègia d'empresa; màrqueting i direcció comercial; MBA Executive) fins a estudiants de grau (Grau en ADE, turisme, BIA, administració de sistemes, dret, estudis anglesos, gestió i administració pública, enginyeria, relacions laborals i recursos humans; i Doble grau ADE + Dret).

Al començament del curs, els assistents van indicar les seves expectatives sobre el curs. Entre els aspectes esmentats, van assenyalar el seu interès a adquirir nous coneixements i eines per a la gestió i solució de problemes a les Empreses Familiars, aprendre sobre competitivitat i perdurabilitat de l'Empresa Familiar, millorar la seva formació professional, conèixer la realitat de les Empreses Familiars, la seva funcionament, organització i estratègia, o apropar-se als processos i eines útils en la successió a l'Empresa Familiar.

A l'enquesta final del curs sobre la seva satisfacció, el 100% dels nostres alumnes van quedar satisfets.

“Els alumnes van mostrar uns índexs de satisfacció d'almenys un 93% per a cadascun dels professors.”

 La Càtedra ha fet un seguiment constant de la valoració dels professors i les diferents sessions amb l'ànim de continuar millorant tant aquest curs com la resta de les activitats de docència fetes. Els alumnes van valorar positivament tots els professors, amb un percentatge de valoració positiva d'almenys un 93% per a cadascun dels professors. Durant l'acte de cloenda, es va reconèixer quatre dels professors pels seus nivells d'excel·lència:

Professionals:

  • María Beltrán, va impartir la sessió d'Emocions i cultura compartida i la seva participació va ser valorada amb un 9.5 sobre 10.
  • Juan Vicente Tamarit, va impartir la sessió de “Desenvolupament de la carrera professional a les EF” i la seva participació va ser valorada amb un 9.8 sobre 10.

Professors:

  • Alejandro Escribá, va impartir la sessió de “Govern i estratègia a l'EF” i la seva participació va ser valora amb un 9.13 sobre 10.
  • Pilar González, va impartir la sessió de “Gestió de conflictes a l'EF” i la seva participació va ser valorada amb un 9.55 sobre 10.

 

Posteriorment, dos dels alumnes del curs van fer una valoració del curs en representació de la resta d'assistents:

Isabel Navarrete (Direcció a RNSinox | Ramón Navarrete Soria S.A.) va comentar que per a ella el curs havia estat inoblidable, dient que li encantaria poder començar una altra vegada el curs de nou. La nostra alumna ha destacat que el curs a més d'ensenyar-li moltes lliçons sobre l'Empresa Familiar, li ha plantejat molts reptes més i li ha fet adonar-se que el camí de l'aprenentatge és infinit, i que sempre se'n pot aprendre encara més.

Julio Espluges (Màster en Dret, Empresa i Justícia. Anteriorment, ADE-Dret) va comentar que el curs va resultar molt agradable per a ell, agraint als companys i ponents els moments viscuts durant aquesta experiència. A més, va voler destacar la importància de l'Empresa Familiar i l'aprenentatge que aquest curs li ha aportat en tots els aspectes.

 

 

Per la seva banda, els nostres promotors i patrocinadors van dedicar unes paraules als assistents destacant importància de continuar treballant i donant suport a la Càtedra en totes les seves activitats, ja que aquest curs es porten eines de gestió de la propietat, família i empresa. A més d'entendre i posar en valor la tasca de les Empreses Familiars a la societat.

A les conclusions de l'acte, el director de la Càtedra, Alejandro Escribá, ha destacat que la Càtedra d'Empresa Familiar està compromesa amb la seva missió: Contribuir, des del món acadèmic, a la millora de la competitivitat i la perdurabilitat de les empreses familiars. El projecte de la càtedra pretén avançar en aquesta missió mitjançant la docència, i també mitjançant la creació de coneixement sobre la gestió de l'empresa familiar, i la transferència de coneixement cap al món professional. Va destacar el valor que aporten cadascun dels promotors, patrocinadors i grups d'interès que acompanyen la càtedra en aquest camí i va recalcar l'esperit de servei i aportació de valor a la societat que mou la Càtedra d'Empresa Familiar en totes les seves actuacions .

 

Imatges: