Logo de la Universitat de València Logo Centre d'Idiomes UV Logo del portal

La Xina activa un nou protocol sanitari per a tots els visitants del país a causa d'una epidèmia de pneumònia coronària

  • 18 de novembre de 2022
Image de la noticia

La Xina ha activat un nou protocol sanitari que deuen complir totes aquelles persones que vulguen entrar al país. Aquesta mesura està en marxa des del 13 de novembre de 2022 a causa d'una nova epidèmia de pneumònia coronària.

Segons ha pogut saber el Centre d'Idiomes de la Universitat de València per mitjà d’Yvie Wang, Professora Titular i Delegada del Rector de Beijing Foreign Studies University (BFSU), el Grup Integrat del Mecanisme de Conjunts de Prevenció i Control d'Estat confirma que "la notificació sobre l'optimització addicional de les mesures de prevenció i control de la nova epidèmia de pneumònia coronària es pren pel treball científic i precís de prevenció i control".

Cal destacar, que Beijing Foreign Studies University (BFSU)  és la primera universitat en matèria d'ensenyament d'idiomes estrangers i es troba a la posició 57 de les 940 universitats de prestigi xineses, segons el rànquing.

Amb la notificació de les noves mesures de prevenció, les ambaixades i els consolats xinesos a Espanya han ajustat els requisits relacionats amb l'aplicació dels codis sanitaris, per als passatgers que viatgen a la Xina de la manera següent:

  1. Els passatgers s'han de fer una prova d'àcid nucleic 48 hores abans d'embarcar en un vol directe a la Xina.
  2. Els passatgers que viatgen a la Xina en trànsit només s'hauran de sotmetre a una prova d'àcid nucleic en una de les destinacions d'origen o de trànsit les 48 hores prèvies a l'embarcament en un vol directe a la Xina.
  3. Se suprimiran els requisits especials de prevenció i control per a la confirmació de la recuperació i la vigilància sanitària prèvia al viatge per a les persones amb antecedents d'infecció prèvia, contacte estret, símptomes sospitosos, resultats "incerts" de les proves i "zones grises".
  4. Com sol·licitar un codi sanitari:

1. Els ciutadans xinesos han de sol·licitar un codi sanitari per mitjà de la versió internacional del miniprograma del Codi Sanitari d'Immunització (vegeu l'annex 1). Els estrangers han de visitar el lloc web: https://hrhk.cs.mfa.gov.cn/H5/ o utilitzar el telèfon mòbil per escanejar el codi QR (vegeu l'annex 2) per entrar a la interfície d'accés, registrar el compte amb la vostra adreça de correu electrònic i omplir la informació per sol·licitar el codi sanitari.

 

Annex 1: Codi sanitari xinès 

Annex 2: QR sol·licitud codi d'accés

 

2. Per a aquells que s'hagen sotmès a proves a hospitals generals o instal·lacions de proves a la circumscripció consular de l'Ambaixada a Espanya (excepte a la Comunitat Autònoma de Catalunya), presentar la seua sol·licitud de codi sanitari a l'Ambaixada a Espanya per a la seua aprovació; per a aquells que s'hagin sotmès a proves a hospitals generals o instal·lacions de proves a la circumscripció consular del Consolat General a Barcelona (a la Comunitat Autònoma de Catalunya), presentar la seua sol·licitud de codi sanitari al Consolat General a Barcelona per a la seua aprovació.

 

3. Ompliu fidelment la sol·licitud de codi sanitari i pugeu-la a:

I. Un informe del resultat negatiu de la prova d'àcid nucleic a les 48 hores anteriors a l'embarcament en un vol directe a la Xina

II. Itinerari del bitllet d'avió

III. Pàgina del passaport o document de viatge

IV. Permís de residència o visat vàlids expedit després del 28 de març de 2020 per entrar a la Xina (només per a estrangers, excepte els que gaudeixen de l'exempció de visat)

V. Els avisos anteriors i les instruccions complementàries emeses en relació amb les aplicacions del codi sanitari que no siguen coherents amb aquest avís ja no són aplicables, i prevalen els requisits pertinents.