Logo de la Universdad de Valencia Logo MuseosUV-Historia de la Escuela Logo del portal

El Museu d'Història de l'Escola celebra el Dia Internacional dels Museus

  • 15 mayo de 2024
Image de la noticia

Des de 1977, l’ICOM (International Council of Museums) organitza el Dia Internacional dels Museus amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre “la importància dels museus per als intercanvis culturals, l’enriquiment de les cultures, l’enteniment mutu, la cooperació i la pau entre els pobles”. Aquest 2024 l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus el proper 18 de maig amb el lema “Museus per l’educació i la investigació”.

El Museu d’Història de l’Escola s’uneix a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb una activitat dirigida a l’estudiantat de la Facultat de Magisteri que tindrà lloc el proper divendres 17 de maig. Es tracta d’un Escape Room que començarà en la mateixa entrada de l’exposició permanent “La construcció del sistema escolar”. Posteriorment, les proves continuaran dins de la sala a través d’un recorregut històric des dels orígens de les escoles primàries i les Escoles Normals de mestres al segle XIX fins els anys de la Transició democràtica i de la nova política educativa autonòmica a les últimes dècades del segle XX. Per últim, per poder eixir de la sala, caldrà resoldre un enigma final sobre els manuals escolars que conformen el fons bibliogràfic del Museu d’Història de l’Escola.

Com afirma l’ICOM, el Dia Internacional dels Museus constitueix una oportunitat meravellosa per a explorar la riquesa de coneixements que ofereixen els museus i col·leccions museogràfiques i, d’aquesta manera, contribuir a la construcció d’un món més informat, més inclusiu i més humà.

Aquesta activitat ha estat organitzada pel professorat i per les estudiants que comptem amb una beca vinculada al Museu d’Història de l’Escola: Paula Martínez Martínez, Clàudia Masià Adrià i Laia Bataller Navarro.