Universitat de ValènciaLa Nau GranUVcultura Logo del portal

Xarrada APRJUV: La correspondència epistolar dels il·lustrats valencians

  • 20 de desembre de 2022
Tinter

Durant el mes de gener, l'Associació de Professors Jubilats de la Universitat de València (APRJUV), impartirà dues xarrades de temàtica diversa per a l'alumnat de La Nau Gran.

El professor Marc Antoni Adell ens parlarà el dimarts 17 de gener sobre la correspondència epistolar dels il·lustrats valencians. Tindrà lloc a les 11:30 en l’Aula Seminari del Centre Cultural La Nau.

En atansar-nos al segle XVIII, ens trobem amb una extensa nòmina d’il·lustrats valencians, que contribuïren decisivament al progrés i desenvolupament de la societat espanyola i europea, com ara Mayans, Pérez Bayer, Andreu Piquer o Josep Climent. per citar-ne només alguns.

Així per conèixer-los, en la seua identitat i en el seu pensament, res millor que accedir a la correspondència epistolar, intercanviada entre aquells personatges insignes, doncs s’ha demostrat el seu valor -literari i psicològic-, per esbrinar la rica personalitat dels corresponsals. Aleshores, en un moment que encara no hi havia els mitjans electrònics i internautes actuals, i fins i tot, escassejava la premsa, la carta es convertí en un instrument essencial de comunicació que expressava, al costat de l’esdeveniment referit, la percepció personal del relator i en quina mesura se sentia interpel·lat.

Inscripció xarrada professor Marc Antoni Adell

 

Marc Antoni Adell va ser professor de Psicologia de la UVEG i inspector escolar. És autor d'algunes publicacions de Psicopedagogia i Història de l'Educació. Bloc: http://noublocdemarc.blogspot.com.es/