El gust de l'alimentació saludable i sostenible
Dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, cada dia és més evident l'estreta relació entre la salut de les persones i la del planeta. En aquesta conferència, Dolors Corella presentarà la relació entre l'alimentació i la salut en general, així com de manera específica amb l'obesitat, les malalties cardiovasculars, altres malalties cròniques i també la seva rellevància en malalties infeccioses.
Així mateix, comentarà les recomanacions d'alimentació saludable que, al seu torn, ha de ser sostenible. De manera específica, es centrarà en la importància de la relació entre la percepció del sabor dels aliments i la salut i aprofundirà en el coneixement de la influència que la producció sostenible té en el gust de les fruites i en la seva composició més saludable.
Data i hora cloenda: 20/07/20 19:00
Web UEGandia
Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV
Conferència a càrrec de Dolors Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València i Investigadora del CIBER OBN. Pionera en la investigació sobre la genòmica nutricional.
Aquesta conferència s'inclou en el primer bloc de la programació de la 37UEG dedicat a les persones. En aquest bloc es posarà el focus en els objectius de l'1 al 5:
- Erradicació de la pobresa: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot arreu.
- Lluita contra la fam: Posar fi a la fam i la inanició, aconseguir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i promoure una agricultura sostenible.
- Bona salut: Garantir vides saludables i promoure el benestar per a totes les edats.
- Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d'aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.
- Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere a través de l'enfortiment de dones adultes i joves.
Canvi climàtic en el litoral mediterrai espanyol: evidència, evolució futura i accions d'adaptació
El clima actual en la fachada mediterránea española ya no es el mismo de hace tres décadas. Es un hecho constatado con datos científicos. A partir de estos datos, Jorge Olcina explicará cómo las consecuencias del cambio climático se manifestarán en las actividades económicas y en la propia organización del ser humano sobre el territorio. Turismo y agricultura, de tanta importancia económica e impronta territorial en el litoral mediterráneo español, son actividades con elevada exposición y alta vulnerabilidad ante el impacto del cambio climático. Algunos efectos ya empiezan, incluso, a manifestarse en ellas. Ante esto resulta necesario poner en marcha políticas y prácticas de reducción y adaptación a los cambios que continuará manifestando el calentamiento planetario en las próximas décadas. Algunos territorios llevan años trabajando en esta cuestión, con la elaboración de informes oficiales en los que se han desarrollado diagnósticos rigurosos y propuestas de actuación. Se presentarán ejemplos de buenas prácticas y propuestas de actuación necesarias para minimizar el impacto del cambio climático en la región mediterránea.
Data i hora cloenda: 21/07/20 19:00
www.uv.es/ueg
Jorge Hermosilla, Vicerector de Projecció territorial i societat de la Universitat de València
Jorge Olcina director del Laboratori de Climatologia, Universitat d’Alacant. Catedràtic d'Anàlisis Geogràfic Regional.
La conferència de Jorge Olcina busca explicar com el clima actual en la façana mediterrània espanyola ja no és el mateix de fa tres dècades. És un fet constatat amb dades científiques. S'explicarà com hi ha tres processos que tenen relació estreta amb el mecanisme planetari d'escalfament global: 1) variacions estacionals de les precipitacions i la intensificació dels ruixats; 2) l'increment de la temperatura mitjana i, especialment, de la calor nocturna, manifestat en les denominades “nits tropicals”; i 3) l'assenyalat escalfament de les aigües de la mar Mediterrània occidental en el seu sector central (mar d'Alger i mar Balear), que està, sens dubte, en l'origen de les dues alteracions anteriors assenyalades de les precipitacions i temperatures. Els tres estan ja corroborats en dades científiques. I a això se suma la pujada del nivell de la mar que, encara que amb una dinàmica menor en una conca marina tancada com la del Mediterrani, no deixa de presentar un panorama preocupant en la modelització climàtica per a les pròximes dècades.
A més, les projeccions climàtiques assenyalen que tots aquests processos tenen a incrementar el seu desenvolupament i intensitat en les pròximes dècades. Les conseqüències del canvi climàtic es manifestaran en les activitats econòmiques i en la pròpia organització de l'ésser humà sobre el territori. Turisme i agricultura, de tanta importància econòmica i empremta territorial en el litoral mediterrani espanyol són activitats amb elevada exposició i alta vulnerabilitat davant l'impacte del canvi climàtic. Alguns efectes ja comencen, fins i tot, a manifestar-se en elles. Davant això resulta necessari posar en marxa polítiques i pràctiques de reducció i adaptació als canvis que continuarà manifestant l'escalfament planetari en les pròximes dècades. Alguns territoris del litoral mediterrani porten anys treballant en aquesta qüestió, amb elaboració d'informes oficials on s'han desenvolupat diagnòstics rigorosos i propostes d'actuació. Es presenten exemples de bones pràctiques i propostes d'actuació necessàries per a minimitzar l'impacte del canvi climàtic en aquesta regió.
Aquesta conferència obri el segon bloc de la programació de la 37 UEG dedicat al planeta. En aquest bloc s'obordaran els títols del 12 al 15 dels ODS:
12. Consum responsable: Garantir un consum i patrons de producció sostenibles.
13. Lluita contra el canvi climàtic: Combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes.
14. Flora i fauna aquàtiques: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per a un desenvolupament sostenible.
15. Flora i fauna terrestres: Protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, i detenir i revertir la degradació de la terra i detenir la pèrdua de la biodiversitat
Una davallada pròspera: És això possible?
Transició ecològica i transició ecològica justa són expressions força habituals. Es basen en la idea del trànsit necessari cap a la sostenibilitat donat que l’actual estat de les coses és insostenible. La transició a la sostenibilitat implica una davallada (o una fe enorme i granítica en la tecnologia). El problema és que els costos socials de fer aquesta transició de manera incontrolada serien massa grans. És per això que Ernest Garcia plantejarà la necessitat de controlar la transició perquè no comporte ni pèrdua de benestar ni increment de la desigualtat. És això possible amb creixement demogràfic i econòmic, com reclamen els Objectius de Desenvolupament Sostenible? El creixement econòmic ho fa encara més difícil perquè tendeix a augmentar la petjada ecològica. El creixement demogràfic ho fa encara més difícil perquè redueix la biocapacitat per persona. S’imposa, doncs, examinar l’abast i els límits de les transicions energètiques i dels canvis en els estils de vida, així com la relació entre creixement econòmic i benestar.
Data i hora cloenda: 22/07/20 19:00
Web UEGandia
Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV
Ernest Garcia, catedràtic emèrit de sociologia i antropologia social de la UV
A més, Garcia parlarà sobre el que ens conten dos indicadors prou habituals: la petjada o empremta ecològica del Global Footprint Network i l’índex de desenvolupament humà de Nacions Unides. La petjada ecològica d’Espanya és 2,5 vegades superior a la part de la biocapacitat mundial que pertocaria amb una distribució igualitària de l’accés als recursos del planeta. És a dir, caldrien dos planetes i mig per generalitzar la forma de vida de Gandia. Així que la transició a la sostenibilitat, la transició ecològica, implica, bé reduir la població al 40% del seu volum actual, bé reduir en la mateixa proporció el consum o bé multiplicar l’ecoeficiència (la productivitat dels recursos naturals) per 2,5.
És a dir, segons explicarà el sociòleg, la transició a la sostenibilitat implica una davallada. Per tant al llarg de la conferència tractarà de respondre algunes preguntes al respecte: és això possible sense pèrdua de benestar? és possible amb creixement demogràfic i econòmic, com reclamen els Objectius del Desenvolupament Sostenible?
S’imposa, doncs, plantejarà Garcia, la necessitat d’examinar l’abast i els límits de les transicions energètiques i dels canvis en els estils de vida, així com la relació entre creixement econòmic i benestar. És necessari comprendre que més PIB ja no significa més benestar, sinó menys. Moltes coses depenen d’una redefinició del significat de “vida bona”.
Aquesta conferència s'inclou en el tercer bloc de la programació de la 37 UEG dedicat a la prosperitat. En aquest bloc s'obordaran els títols del 7 a l'11 dels ODS:
7. Energies renovables: Garantir l'accés de totes les persones a fonts d'energia assequibles, fiables, sostenibles i renovables.
8. Ocupació digna i creixement econòmic: Promoure un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, una ocupació plena i productiva, i un treball digne per a totes les persones.
9. Innovació i infraestructures: Construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
10. Reducció de la desigualtat: Reduir la desigualtat entre i dins dels països.
11.Ciutats i comunitats sostenibles: Crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resistent
El camí cap a la pau: construir societats justes i inclusives
En aquesta conferència Adela Cortina explicarà com la terrible experiència de la pandèmia de la COVID 19 ha portat, de vegades, a plantejar el fals dilema “lliberteu o seguretat” com si l'autoritarisme fora l'únic camí per a construir la pau.
La conferenciant reflexionarà sobre com la tradició il·lustrada que proposa la pau duradora com a meta de l'ètica i la política considera que la pau ha de perseguir-se a través de la democratització de tots els Estats, consolidant institucions i formes de vida justes i inclusives.
Adela Cortina plantejarà com de letal és l'autoritarisme que ha volgut plantejar-se com el millor camí per a construir la pau.
Data i hora cloenda: 23/07/20 19:00
www.uv.es/ueg
Jorge Hermosilla, vicerector de projecció territorial i societat de la UV
Adela Cortina, catedràtica de filosofia de la UV
Aquesta conferència s'inclou en el quart bloc de la 37 UEG dedicat a la pau. En aquest bloc s'abordarà l'objectiu 16 dels ODS.
16. Pau i justícia: Promoure societats pacífiques i inclusives per aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar a totes les persones accés a la justícia i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
Governança i polítiques públiques. La importància estratègica dels pactes
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible indiquen la necessitat de construir aliances per a aconseguir objectius. A partir d'aquesta idea general d'aliança, la conferència de Joan Romero girarà entorn dels principis de bona governança, acord i pacte que es pretén fer, en allò fonamental, sinònims, a diferents escales i amb diferents enfocaments. En ocasió de la pandèmia global i els seus efectes, s'analitzarà, en primer lloc, el context geopolític de la Unió Europea i la profunditat dels acords aconseguits pels actors polítics. En segon lloc, s’abordarà la necessitat de grans acords en el cas espanyol i possibles avanços en matèria de governança, autogovern i govern compartit. Finalment, s’atendrà al procés de diàleg institucional impulsat per actors polítics, econòmics i socials en la Comunitat Valenciana. De tot això, i per a les diferents escales, es farà un balanç general i un estat de situació dels grans objectius estratègics en matèria de governança en l'horitzó 2030.
Data i hora cloenda: 24/07/20 19:00
Web de UEGandia
Carme Melo, diretora del Centre Interenacional de Gandia de la UV
Joan Romero, catedràtic de Georgrafia de la UV i Director de la Càtedra Próspect Comunitat Valenciana 2030
Aquesta conferència obri el cinqué bloc de la 37 UEG dedicat als pactes. En aquest bloc s'atendrà al títol 17 dels ODS.
17. Aliances per als objectius mundials: Enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar les associacions mundials per a un desenvolupament sostenible.
One Planet , One Healt: Biodiversity, Health and the Sustainable Development Goals
Vandana Shiva serà l'encarregada de pronunciar la conferència inaugural de la 37 UEG que porta per lema "Viratge a la sostenibilitat"". Shiva és un referent en l'ecofeminisme. El seu treball busca situar les dones i l'ecologia en el centre del desenvolupament modern.
En aquesta conferència la filòsofa i escriptora índia parlarà sobre com estan sorgint noves malalties infeccioses, com el coronavirus, a causa de la destrucció dels boscos i la biodiversitat. La pèrdua de biodiversitat del sòl i en l’agricultura està generant malalties pandèmiques cròniques. La combinació de les diferents pandèmies està fent augmentar el riscs de coronavirus i impactant en l’ODS 3. Vandana Shiva mostrarà que la biodiversitat està relacionada amb tots els ODS i explicarà que els coneixements i experiències de les dones i l’educació per a la biodiversitat ens poden ajudar a assolir tots els ODS, especialment l’1, el 2 i el 3.
Aquesta conferència serà en anglès subtitulada.
Data i hora cloenda: 20/07/20 14:00
www.uv.es/ueg
Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV
Vandana Shiva, física, filòsofa i escriptora índia. Activista en favor de l'ecofeminisme.
Vandana Shiva plantejarà com la pèrdua de biodiversitat en els sòls, en les granges i en els intestins està conduint a una pandèmia de malalties cròniques. La combinació d’questos factors està incrementant els riscos del Coronavirus i soscavant el ODS 3 (Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots i totes en totes les edats).
A més, mostrarà com la biodiversitat està vinculada o connectada a tots els ODS, i com l'experiència de les dones i l'educació en biodiversitat poden ajudar a aconseguir tots els objectius, especialment els ODS 1, 2 i 3 que són els referits a la fi de la pobresa, la fam zero i la salut i el benestar.
El gust de l'alimentació saludable i sostenible
Dins el marc dels objectius de desenvolupament sostenible, cada dia és més evident l'estreta relació entre la salut de les persones i la del planeta. En aquesta conferència, Dolors Corella presentarà la relació entre l'alimentació i la salut en general, així com de manera específica amb l'obesitat, les malalties cardiovasculars, altres malalties cròniques i també la seva rellevància en malalties infeccioses.
Data i hora cloenda: 20/07/20 19:00
Web de la UEG
Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV
Dolors Corella, catedràtica de medicina preventiva i salut pública de la Universitat de València
A més, Corella comentarà les recomanacions d'alimentació saludable, que al seu torn ha de ser sostenible. I, de manera específica, es centrarà en la importància de la relació entre la percepció del sabor dels aliments i la salut. Al mateix temps aprofundirà en el coneixement de la influència que la producció sostenible té en el gust de les fruites i en la seva composició més saludable.
Aquest conferència pertany al primer bloc de la programació de la 37UEG dedicat a les persones. En aquest bloc es posarà el focus en els objectius de l'1 al 5:
- Erradicació de la pobresa: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot arreu.
- Lluita contra la fam: Posar fi a la fam i la inanició, aconseguir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i promoure una agricultura sostenible.
- Bona salut: Garantir vides saludables i promoure el benestar per a totes les edats.
- Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d'aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.
- Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere a través de l'enfortiment de dones adultes i joves.
Acte inaugural de la 37 UEG
12.30h Saló de Corones. Palau Ducal de Gandia
Salutació institucional a càrrec de la Rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla i la Directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, Carme Melo.
Conferència inaugural: “One Planet, One Health: Biodiversity, Health and the Sustainable Development Goals”.
A càrrec de Vandana Shiva. Ecofeminista, filòsofa i física índia. Referent mundial en l’activisme mediambiental.
Data i hora cloenda: 20/07/20 13:30
Palau Ducal dels Borja. Gandia
L'acte es podrà seguir per mediauniweb.uv.es/ueg
- Salutació a càrrec de la Rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, l’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el Vicerector de Projecció Territorial, Jorge Hermosilla i Carme Melo, Directora del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València
- Conferència inaugural a càrrec de Vandana Shiva: “One Planet , One Healt: Biodiversity, Health and the Sustainable Development Goals” (angl).
Presentació de l'avanç de l'Informe Sostenibilitat a Espanya ODS 202:diagnòstic i recomanacions per a un futur més sostenible
El Observatorio de la Sostenibilidad és una associació ciutadana referent en temes relacionats amb la sostenibilitat en tots els seus aspectes. Realitza una valuosa labor investigadora i informativa sobre qüestions com el canvi climàtic, la biodiversitat, l’ocupació del sòl, la qualitat de l’aire, la contaminació, les desigualtats, la distribució de la riquesa, l’habitatge, l’economia circular i la justícia social. Des de 2005 elabora informes de sostenibilitat d’abast nacional per tal d’elaborar una radiografia real, veraç i independent de la situació de la sostenibilitat en l’Estat Espanyol. El seu director ens avançarà algunes de les conclusions de l’Informe Sostenibilitat en Espanya 2020.
Data i hora cloenda: 22/07/20 10:30
www.uv.es/ueg
Carme Melo. Directora del Centre Internacional de Gandia de la UV
Fernando Prieto. Director del Observatorio de la Sostenibilidad.
09.30-10.30h: Presentació de l'avanç de l'Informe Sostenibilitat a Espanya ODS 202:diagnòstic i recomanacions per a un futur més sostenible a càrrec de Fernando Prieto, Director del Observatorio de la Sostenibilidad.
El gust de l'alimentació saludable i sostenible (prova)
Dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, cada dia és més evident l'estreta relació entre la salut de les persones i la del planeta. En aquesta conferència, Dolors Corella presentarà la relació entre l'alimentació i la salut en general, així com de manera específica amb l'obesitat, les malalties cardiovasculars, altres malalties cròniques i també la seva rellevància en malalties infeccioses.
Així mateix, comentarà les recomanacions d'alimentació saludable que, al seu torn, ha de ser sostenible. De manera específica, es centrarà en la importància de la relació entre la percepció del sabor dels aliments i la salut i aprofundirà en el coneixement de la influència que la producció sostenible té en el gust de les fruites i en la seva composició més saludable.
Data i hora cloenda: 20/07/21 19:00
Web UEGandia
Carme Melo, directora del Centre Internacional de Gandia de la UV
Conferència a càrrec de Dolors Corella, catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València i Investigadora del CIBER OBN. Pionera en la investigació sobre la genòmica nutricional.
Aquesta conferència s'inclou en el primer bloc de la programació de la 37UEG dedicat a les persones. En aquest bloc es posarà el focus en els objectius de l'1 al 5:
- Erradicació de la pobresa: Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot arreu.
- Lluita contra la fam: Posar fi a la fam i la inanició, aconseguir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i promoure una agricultura sostenible.
- Bona salut: Garantir vides saludables i promoure el benestar per a totes les edats.
- Educació de qualitat: Garantir una educació inclusiva per a tots i promoure oportunitats d'aprenentatge duradores que siguin de qualitat i equitatives.
- Igualtat de gènere: Aconseguir la igualtat de gènere a través de l'enfortiment de dones adultes i joves.
INAUGURACIÓ INSTITUCIONAL 38UEG
12.30H: INAUGURACIÓ INSTITUCIONAL
Assisteixen: Maria Vicenta Mestre, Rectora de la Universitat de València; Diana Morant, Alcaldessa de Gandia, Rubén Martínez Dalmau, Vicepresident Segon de la Generalitat Valenciana, Jorge Hermosilla, Vicerector de Projecció Territorial i Societat i Carme Melo, Directora del Centre Internacional de Gandia
Representants de la societat civil, política i universitària de la comarca de La Safor
Data i hora cloenda: 12/07/21 13:00
Saló Corones del Palau Ducal de Gandia
CONFERÈNCIA DE SASKIA SASSEN
Saskia Sassen (La Haia, Països Baixos, 1949), pronunciarà la conferència inaugural de la 38 Universitat d'Estiu de Gandia que porta per títol "Canvis, una mirada calidoscòpica"
Sociòloga i economista estatunidenca coneguda per les seves anàlisis sobre globalització i migracions internacionals.
Actualment és professora a la Universitat de Colúmbia i de la London School of Economics. Anteriorment ho havia estat a la Universitat de Chicago.
El maig de 2013 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials.
Data i hora cloenda: 12/07/21 13:00
La conferència serà retransmitida en línia i es podrà seguir per MediaUni
Conversa amb.. Helena Maleno
Helena Maleno és periodista i investigadora especialista en migracions i tràfic d'éssers humans. A més, és fundadora del col·lectiu Caminando Fronteras. Establerta al Marroc des d'on denúncia les violacions de Drets Humans a la frontera sud espanyola i desenvolupa una tasca de suport i empoderament de les comunitats migrants subsaharianes durant el procés migratori. A les seves xarxes socials avisa diàriament de les pasteres a la deriva i els salts a la tanca que es produeixen, coordinant el rescat i vetllant per la garantia dels drets fonamentals.
Durant la seua intervenció ens parlarà de tota la seua experiència
Data i hora cloenda: 19/07/22 21:30
Casa de la Cultura Marqués de Gonzàlez de Quirós
Passeig de les Germanies, 11. Gandia
Conversa amb... Octavio Salazar Benítez
Octavio Salazar Benítez és pare i home "en procés de ser feminista". Jurista espanyol especialista en Dret Constitucional, especialment conegut pels seus treballs en el camp de la igualtat de gènere. És membre de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional. La participació política de la dona, l'anàlisi critic de les masculinitats, la democràcia paritària, la representació política, la ciutadania i la diversitat cultural són eixos habituals de les seves publicacions que compagina amb el seu treball com a catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Còrdova.
Durant la seua conferència realitzarà una aproximació a les tesis plantejades en el seu últim llibre "La vida en común: los hombres que deberíamos ser después del coronavirus".
Data i hora cloenda: 20/07/22 20:30
Casa de la Cultura Marqués de Gonzàlez de Quirós
Passeig de les Germanies, 11. Gandia
Ana Marrades, Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració. Universitat de València
Conversa amb... Amarna Miler
Amarna Miller (Madrid, 1990) és presentadora i activista en favor dels drets de la dona.
Graduada en Belles arts, especialitzada en fotografia i vídeo art.
Des de l'any 2013 col·labora en diversos mitjans de comunicació i crea contingut a través de les xarxes socials. Presenta el programa 'Este es el mood' i els podcasts sobre feminisme 'Amb Veu de Dona', 'Dones que compten' i “Jo també”. En 2019 va guanyar la segona edició del talent xou de fotografia 'CAM ON'. Adora l'adrenalina i les proposicions estranyes, les antiguitats, els gats i ficar-se en embolics en ciutats de les quals mai havia sentit parlar.
En la seua intervenció s'aproximarà al seu segon llibre publicat "Virgenes, esposas, amantes y putas" , un assaig en el que analitza el que significa ser dona en la societat actual.
Data i hora cloenda: 22/07/22 20:30
Casa de la Cultura Marqués de Gonzàlez de Quirós
Passeig de les Germanies, 11. Gandia
CONFERÈNCIA INAUGURAL: MANUELA CARMENA
La confència inaugural d'aquesta 39 edició de la Universitat d'Estiu de Gandia serà impartida per Manuela Carmena. L'acte tindrà lloc el 18 de juliol a les 20h al Jardí de la Casa de la Marquesa de Gandia.
Manuela Carmena Castrillo (Madrid, 9 de febrer de 1944). Jurista espanyola, jutgessa emèrita i alcaldessa de Madrid per Ahora Madrid entre el 2015 i el 2019. Carmena ha estat defensora dels obrers i detinguts durant la dictadura de Francisco Franco i cofundadora del despatx laboralista en el qual es va produir la matança d'Atocha de 1977. Carmena, que va abandonar les files del PCE, va començar a exercir en la carrera judicial el gener de 1981
Recentment ha publicat "A los que vienen", el seu últim llibre després de deixar l'alcaldia de Madrid. Una reflexió al voltant de la societat que vol deixar a les generacions futures i de la que ens parlarà a Gandia.
Data i hora cloenda: 18/07/22 21:30
Casa de la Cultura Marqués de Gonzàlez de Quirós
Passeig de les Germanies, 11. Gandia
Conversa amb Pablo Simón
Politòleg i comentarista polític espanyol. Es va donar a conèixer com a editor de la plataforma d'anàlisi política Politikon. Actualment treballa com a professor de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M). És especialista en sistemes de partits i sistemes electorals, Simón és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació.
Presenta: Vicenta Tasa Fuster. Departament de Dret Consitucional, Ciència Política i de l'Administració de la UV.
Data i hora cloenda: 17/07/24 22:00
Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós
(Passeig de les Germanies, 13. Gandia)
Conversa amb Clara Serra
Investigadora, activista feminista i exdiputada de l’Assemblea de Madrid. Actualment és investigadora a ADHUC (Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat de la Universitat de Barcelona), on és part del personal docent. És formadora en qüestions de gènere i feminisme i la seva investigació se centra en la construcció i representació de les identitats i en els estudis sobre la masculinitat. Ha publicat recentment ‘El sentido de consentir’, un text en el que parla dels matisos, les paradoxes i les fissures que acompanyen a aquest concepte i del que ens parlarà a Gandia.ç
Presenta: Isabel Morant. Catedràtica d'Història Moderna de la UV.
Data i hora cloenda: 18/07/24 21:15
Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós
(Passeig de les Germanies, 13. Gandia)