UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Guía jurídica y fiscal del cohousing cooperativo. En la Comunidad Valenciana.
Escuela Cooperativismo Agroalimentario Iniciacion a las Cooperativas Agroalimentarias.
Programa 3 Cicle Jornades.
Aula Empresocial.

L'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial), dins de les activitats que duu a terme anualment, realitza activitats de formació. L'objectiu d'aquestes activitats és oferir una formació sobre l'emprenedoria en economia social i sostenible. La formació que ofereix abasta els aspectes jurídics, comptables i fiscals de les entitats de l'economia social, com són les cooperatives, les societats d'inserció, les societats laborals, etc.

Les activitats de formació per a l'any 2021 són les següents:

  • Jornada de Formació en Cooperatives - Programa
  • Cicle Autoocupació col·lectiva
    • Aquest cicle d'autoocupació col·lectiva es realitzarà en col·laboració amb AESAL- Comunitat Valenciana- Societats Laborals València. Les activitats són finançades per la Generalitat Valenciana. El cicle estarà format per tres Jornades.

  • Diploma de Gestió Comptable i Fiscal de Cooperatives
    • L'Aula d'Emprenedoria en Economia Social i Sostenible (Aula Empresocial), patrocina el Diploma de Gestió Comptable i Fiscal de Cooperatives que es realitza de forma íntegrament en línia en ADEIT. L'Aula convoca beques per a la realització del diploma i realitza seminaris formatius dins del Diploma.

    • Convocatòria beques

    • Seminaris formatius en el Diploma: Jornada pèrdues en cooperativa

    • Jornada Cooperatives de segon grau

  • Mooc en Emprenedoria en cooperatives
    • El Mooc té com a objectiu donar a conèixer als joves estudiants diferents formes d'emprendre, en concret, en cooperativa.

El curs tindrà una duració de sis setmanes, començarà el 27 de setembre i acabarà el 5 de novembre. El curs és gratuït i és íntegrament en línia.

L'Aula Empresocial va aconseguir una ajuda per a “Global Innovation Collider” del College of Engineering de la University of California at Berkeley. Aquesta beca proporciona ajudes de mobilitat al personal docent i investigador de la Universitat de València dins del programa “Global Innovation Collider”. Aquesta ajuda havia sigut convocada per el “Campus emprenedor UVemprén - Santander Universidades” amb l'objectiu de captar talent i ajudar la comunitat universitària a desenvolupar projectes empresarials.

El projecte que durà a terme l'Aula Empresocial porta per títol “Introducció al cooperativisme com a forma d'emprenedoria juvenil”. L'objectiu és que els joves diplomats coneguen diferents maneres d'emprendre.

El Mooc en Emprenedoria en Cooperativa està finançat pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València i Banco Santander. És gratuït per als quals vulguen realitzar-ho. El Mooc té una duració de sis setmanes, començarà el 27 de setembre i acabarà el 5 de novembre.

Els professors són Antonia Sajardo, Alicia Mas, Andrea Rey, Lola Folgado, Joan Ramón Sanchís, Manuel Alegre i Pilar Alguacil.

Programa Mooc en Emprenedoria en Cooperativa 

Presentació del curs 19 d'octubre

  • Cicle d'Autoocupació Universitària Sostenible

El Cicle de Jornades d'Autoocupació Universitària Sostenible està format per tres Jornades: la primera, societats laborales, realitzada el 20 de setembre en la Facultat de Dret; empreses d'inserció, realitzada el 21 d'octubre en la Facultat de Filosofia i l'última, empreses sostenibles, en la Facultat de Farmàcia, que es va realitzar el 2 de novembre. Aquest Cicle de Jornades està finançat per la Presidència de la Generalitat Valenciana, Direcció de Coordinació de Diàleg Social, el Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), el Ministeri de Treball i Economia Social i l'Aula Empresocial.

1ª Jornada - Facultat de Dret

2ª Jornada - Facultat de Filosofia

3ª Jornada - Facultat de Farmàcia