
Un total de 670 persones d’entre 86 i 2 anys han partitcipat aquest diumenge al II Itinerari Saludable La Nau Gran/ Divina Pastora, organitzat per la Nau Gran de la Universitat de València i la Fundació Divina Pastora. Aquest passeig ha recorregut els tres quilòmetres de distància entre l'edifici històric de La Nau i el Rectorat, en Blasco Ibáñez i ha aconseguit una recaptació de 4.000 euros que es destinaran a la Fundació Unicef.
El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha fet entrega del xec a Bienvenida Guerrero, presidenta d’Unicef València. El rector ha destacat la elevada participació i ha destacat que l’Itinerari “és saludable, sostenible i solidari, per aixó tots hem de felicitarnos per estar hui açí”. Aquest passeig intergeneracional manté la voluntat de consolidar-se en el calendari i està obert a la participació de tot el món. Perquè la solidaritat, la sostenibilitat i la salut són valors que uneixen a joves i majors. De fet, el rector ha animat als participants a estar presents en la tercera edició d’aquest passeig que l’any que ve “començarà a les instal.lacions del Jardí Botànic i acabarà a aquesta mateixa plaça de Charles Darwin de la nostra Universitat”.
Per la seua part, Bienvenida Guerrero ha agraït la donació i ha informat que “la totalitat d’aquests diners anirà a paliar la greu situació que pateixen els xiquets, les xiquetes i les dones de la Banya d’Àfrica”.
Els organitzadors han destacat el carácter intergeneracional del II Itinerari Saludable La Nau Gran/Divina Pastora. De fet, el 5,04 % dels inscrits éren menors. El 13,06 % tenien entre18-55 anys i el 81,90% eren majors de 55 anys. A més, el 66,23 % eren i el 33,77%, homes.
El passeig ha estat custodiat per 20 voluntaris del Servei d’Esports de la Universitat de València i per agents de la Policia Local de València.
Aquest passeig entre campus universitaris mostra la riquesa propiciada pels intercanvis culturals. El vessant solidari no es redueix a la reunió puntual, sinó que cada edició recorda algun dels problemes actuals de la societat, tenint en compte aspectes essencials com la sostenibilitat ambiental i la vigilància de la salut.
A l'arribada a la meta, els participants – entre els que es trobaven representants de la vida social, política i universitaria valenciana, així com gran part de l’equip rectoral de la Universitat de Valencia–, han rebut un desdejuni saludable per part de Puleva.
Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables
Per altra banda, cal destacar que la Universitat de València s'ha adherit durant el mes de Setembre a la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS). L'objectiu és potenciar les diferents iniciatives relacionades amb l'entorn saludable i amb la promoció de la salut engegades dintre de La Nau Saludable i La Nau Sostenible. Aquestes accions estan impulsades pel vicerectorat de Sostenibilitat i Infraestructures i s'integren en el Projecte Campus Sostenible.
Els objectius de REUS que passa a compartir la Universitat de València són potenciar la universitat com entorn promotor de la salut de la comunitat universitària i de la societat en el seu conjunt, fomentar la Investigació i la Docència en Promoció de la Salut i afavorir l'intercanvi d'experiències en Promoció de la Salut.
La Universitat incorpora la Promoció de Salut al seu projecte educatiu i laboral amb la finalitat de propiciar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida de qui allí estudien o treballen, de manera que actuï com model de conducta saludable en les seues famílies, entorns laborals i, en general, en la societat.
Last update: 3 de october de 2011 07:49.
News release