Els professors Amat Sánchez, Javier Esparcia i Lorenzo Revuelto, en un seminari sobre emprenodoria a Énguera

Amat Sánchez i Jorge Hermosilla.

El cicle de conferències organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i l'Ajuntament d'Énguera, en col·laboració amb IMELSA, es va celebrar aquest passat 26 de novembre en la Casa de la Cultura de la capital de La Canal de Navarrés. Diversos experts de la Universitat van analitzar els recursos endògens d'Énguera i la comarca que poden contribuir al seu desenvolupament sostenible, i van assessorar als emprenedors sobre com portar avant projectes sostenibles.

La jornada “Desenvolupament local i emprenedoria”, celebrada en el municipi d'Énguera, pretenia fomentar el desenvolupament sostenible del territori aprofitant el seu patrimoni (natural, paisatgístic, cultural) i, paral·lelament, ajudar als emprenedors a engegar la seua pròpia empresa aprofitant els recursos i sinergies del seu entorn.

El vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i l'alcalde d'Énguera, Santiago Arévalo, van inaugurar el cicle de conferències. Arévalo va subratllar els avantatges d'haver signat un conveni de col·laboració amb la Universitat que, com va assenyalar, “és la major empresa de coneixement i hem aconseguit que s'acoste al nostre territori per a incentivar el desenvolupament tant de la població com dels propis ciutadans”. 

El vicerector va insistir en el compromís de la Universitat amb el territori i amb la societat, doncs “la missió principal de la UV és la producció de coneixement, però també la seua transferència i el Vicerectorat al que represente pretén fer accessible aqueix coneixement als ciutadans, siguen de l'àrea metropolitana de València o de les comarques d'interior”. 

Després de la presentació de la jornada, Javier Esparcia Pérez (Dpt. Geografia) va centrar el seu discurs en l’emprenedoria del món rural. “El teixit empresarial en les zones rurals està estancat, caldria potenciar la cooperació entre empreses, l'associacionisme és la clau”, va sentenciar.

A continuació, Amat Sánchez Velasco (Dpt. Economia Aplicada) va reflexionar sobre el mercat laboral i el món rural. Va sostenir que la societat ha de repensar el model de desenvolupament per a superar la crisi ja que, com va assenyalar, “no podem eixir de la crisi de la mateixa manera que entrem, cal fugir de la precarietat laboral i apostar per un nou model productiu sostenible”. Amat Sánchez va afegir que el món rural pot ser un exemple a seguir doncs, segons ell, “en els municipis rurals hi ha una riquesa de vida comunitària que pot ser una base important per a desenvolupar aqueix nou model productiu que necessita la societat”.

La ponència de Lorenzo Revuelto Taboada (Dpt. Direcció d’Empreses) sobre emprenedoria i recursos humans, va posar fi a la jornada. Va compartir amb els presents exemples d'emprenedors que han creat empreses competitives partint d'una idea innovadora. En la mateixa línia, va abordar la necessitat de tenir treballadors implicats amb els objectius de l'empresa doncs, en la seua opinió, “el recurs humà és el més important, és una font d'avantatge comparatiu sostenible, l'empresa ha de comprometre's amb el treballador per a aconseguir la implicació del treballador en l'empresa”. 

El col·loqui va servir perquè ajuntament, associacions locals, Universitat, empresaris i ciutadans interessats a impulsar un negoci intercanviaren opinions sobre l’emprenedoria. Aquesta jornada s'inscriu en l'acord de col•laboració entre la Universitat de València i l'Ajuntament d'Énguera, un conveni que pretén acostar les recerques universitàries a la societat local i transferir el coneixement dels especialistes a les localitats de la seua àrea d'influència.

   

 

Last update: 29 de november de 2013 12:54.

News release