Opening ceremony of the 2023-2024 academic year.

Antonio Pich, premi d'Investigació Humboldt

Antonio Pich

El catedràtic de Física Teòrica de la Universitat de València Antonio Pich acaba de ser guardonat amb el Premi d'Investigació Humboldt (Humboldt Research Award), atorgat per la Fundació Alexander von Humboldt (Alemanya), institució que promou la cooperació acadèmica entre científics i estudiosos excel·lents de l'estranger i d'Alemanya. Pich és investigador a l'Institut de Física Corpuscular (IFIC).

El Humboldt Research Award es lliura en reconeixement als éxits d'un investigador, a acadèmics amb descobriments fonamentals, noves teories o enteniments que hagen tingut un impacte significatiu en la seua disciplina i dels quals s'espera continuen produint innovadors assoliments en el futur. En el cas de Pich, el Humboldt és el reconeixement a una carrera investigadora centrada en la Teoria Quàntica de Camps i la Fenomenología de Partícules Elementals. El seu objectiu és l'estudi de la dinàmica de les forces electrodèbils i fortes entre els constituents bàsics de la matèria, treball que realitza en estret contacte amb els laboratoris internacionals més importants.

La fundació lliura fins a 100 premis anuals, cadascun d'ells valorat en 60.000 euros, i els guardonats són convidats a passar un període de fins a un any cooperant en un projecte d'investigació a llarg termini amb col·legues especialistes en una institució d'investigació a Alemanya. Pich té previst col·laborar amb investigadors de la Technische Universität München (TUM) i del Max-Planck Institute, entre altres.

En paral·lel amb el treball d'investigació, Antonio Pich manté una activa participació en la preparació del programa científic d'experiments internacionals molt rellevants, com ara Babar (Stanford, USA), Bes (Beijing, Xina), Cleo-c (Cornell, USA), Kloe, Super-B (Frascati, Itàlia), LHCb, NA48-2, NA62 (CERN, Suïssa).

A la base de dades de física d'altes energies SPIRES (SLAC, Stanford, Califòrnia, USA) consten 207 publicacions científiques escrites per aquest catedràtic de la Universitat de València, que han obtingut al voltant de 9.800 cites.

Antonio Pich ha estat membre del “Conseil Scientifique du Service de Physique Théorique de Saclay'' (Paris, França), del “SPS and PS Experiments Committee (SPSC)” del CERN (Ginebra, Suïssa) i de la Comissió Nacional del Àrea de Ciència i Tecnologies Físiques del CSIC. Ha estat director de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) de València i Coordinador Institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana. És editor del International Journal on High Energy Physics des de la seua creació en 1997. És coordinador de la xarxa europea FLAVIAnet sobre física de quarks i del “Centre Nacional de Física de Partícules, Astropartículas i Nuclear” (CPAN).
 

Last update: 25 de january de 2011 07:50.

News release