University of Valencia logo Logo Confucious Institute Logo del portal

Xina, Llatinoamèrica i Espanya. Llaços culturals i intercanvis artístics des de la Ruta de la Seda a l'actualitat

Aquest dilluns 13 de juny, a les 17: 30h., està prevista la conferència d'Andrea Pappier, Institut Confuci de la Universitat de La Plata, sobre els llaços culturals i artístics entre Xina, Llatinoamèrica i Espanya.

Els llaços culturals entre Llatinoamèrica, Xina i Espanya es remunten a l'intercanvi comercial del segle XVI amb la Ruta de la Seda Marítima. Al voltant de 126 galeones entre 1565 i 1644 van viatjar carregats amb monedes de plata i aliments desconeguts fins llavors pels xinesos: dacsa, maní, alvocat, pinya, tomàquets, pebre, entre uns altres i tornaven carregats de sedes, porcellanes i mobiliaris xinesos en la ruta que unia els ports de Xina (Port Yue), Filipines ( Port de Manila), Mèxic que llavors era Nova Espanya (Port d'Acapulco i de Veracruz) i Espanya (Sevilla). Des de 1556 ja els pares dominicos i després els pares agustinos van ser els primers missioners espanyols a Xina. Els Museus d'Art Oriental del Monestir de Sant Tomás d'Àvila i del Real Col·legi Major dels Agustinos de Valladolid, constituïts a mitjan s. XX, conserven en les seues sales el testimoniatge de l'intercanvi cultural i artístic.

Els llaços culturals han continuat històricament, destacant-se la labor de l'Institut Cervantes de Beijing com a enllaç i vidriera artística tant de literatura i cinema com de les arts visuals més representatives de Xina, Llatinoamèrica i Espanya. "Nao Now", una de les seues mostres recents d'artistes mexicans residents en Beijing, recrea amb una estètica més contemporània en els seus gravats i en el joc de paraules del seu nom el mestissatge i el diàleg cultural xinés-hispanoamericà que avui més que mai manté la seua vigència. 

Date: 13 de june de 2016.

Place Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (Sala de Juntas, 1er piso).

Organized by Institut Confuci de la Universitat de València.

Images:
 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy