University of Valencia logo Logo Confucius Institute Logo del portal

03/02/2016

Taller: Els nucs xinesos de la bona sort

El dimecres 3 de febrer a les 19 h., en la Seu Campus dels Tarongers (C/ Serpis, 29. Aula 1, planta baixa) aprendrem a realitzar "Els nucs xinesos de la bona sort" amb el taller dirigit per l'artista Adan Liu, professor de l'escola Hua Xia.

El nuc xinés (o zhōngguójié 中国结) simbolitza el bon auguri, perquè no té ni cap ni cua, ni principi ni fi, i sol servir com a adorn durant la Festa de la Primavera. Aquesta paraula ha donat origen a la seua homòfona jié (节) que definix "festa, festivitat, celebració", mentre que jiē (结) significa "donar fruit, florir, fort, robust". La forma dels nucs ha evolucionat des dels molt simples als complicats, però sempre personifiquen el floriment de la prosperitat i són de color roig.

 

Cartell nucs xinesos

28/11/2016

El mur dels 9 dracs

Amb motiu del nové Aniversari, el dia 28 de novembre realitzarem a les 19:00 h. en el primer pis, el taller cultural: "El mur dels 9 dracs" pel prof. Adan Liu. El mur és una recreació per a commemorar els 9 anys de l'Institut Confuci. Es tracta de pintar i acolorir dracs i adaptar-los al mur de grans dimensions, que s'instal·larà en el primer pis de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. A les 19:30 h., inauguració de l'exposició de cal·ligrafia xinesa amb obres realitzades pels alumnes de l'Institut Confuci i a les 20:00 h. una degustació de delícies xineses. No et perdes els menjars i begudes típiques preparades per a commemorar el 9º aniversari.

 

Cartell de l'esdeveniment