UVCulturaUV Logo del portal

  • Aula d'Història i Memòria Democràtica

Presentació

Davant la necessitat que la Universitat de València es dote d'una estructura institucionalitzada per desenvolupar, coordinar i fer visibles iniciatives relacionades amb la història i la memòria democràtica en l'àmbit acadèmic.

I amb l'atenció posada en el paper i la necessitat dels historiadors especialitzats en relació amb la visibilitat d'una política rigorosa d'història i memòria democràtica.

Es constitueix l'AULA D'HISTÒRIA I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA de la Universitat de València, amb el suport del Departament d'Història Contemporània i vinculada al Vicerectorat de Cultura.

L'aula està integrada per professors i professores i investigadors i investigadores de la Universitat de València vinculats al Departament d'Història Contemporània, al Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació i al Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, a més de membres de diferents projectes d’investigació i del Grup d'Excel·lència Prometeu GEHTID (Grup d'Estudis Històrics sobre les Transicions i la Democràcia).

Objectius

- Promoure el paper actiu i de referència en les iniciatives relacionades amb la història i la memòria democràtica.

- Impulsar activitats de difusió de la investigació sobre aquests aspectes dins i fora de l'àmbit universitari.

- Abordar problemes específics relacionats amb la investigació de base i les fonts documentals relatives als períodes de Segona República, la Guerra Civil, el franquisme i la transició democràtica.

- Impulsar la col·laboració, l’assessorament i la coordinació amb altres institucions per afavorir l'engegada d'activitats i/o projectes sorgits en el marc polític i en la societat civil que estiguen d’acord amb una política rigorosa d'història i memòria democràtica. 

Vídeo de presentació de l'aula: http://mediauni.uv.es/5396va

 

Aula de Historia y Memoria Democrática de la Universitat de València Comunicat de l'Aula d'Història i Memòria Democràtica de la Universitat de València sobre la censura del nom d'Antonio Luis Baena Tocón, secretari judicial del Consell de Guerra que va condemnar a mort a Miguel Hernández
   

Gavilla Verde

La Gavilla Verde [+]

Signatura del conveni entre l'Aula d'Història i Memòria Democràtica i La Gavilla Verde. 
La Gavilla Verde és una associació cultural dedicada a recuperar la història del moviment guerriller. Disposa d'un valuós arxiu sobre el tema en el qual, entre altres materials, destaca l'arxiu d'Enrique Líster i el de José Manuel Montoro àlies El Chaval, a més d'un arxiu fotogràfic. Qualsevol investigador interessat pot posar-se en contacte amb aquesta Aula per a poder accedir a aquests fons.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies