UVCulturaUV Logo del portal

L'Associació Millorem el Cabanyal realitzarà unes jornades protagonitzades pel veïnat gitano i obertes a la participació de tota la ciutadania.
Descripció

 

L'Associació Millorem el Cabanyal realitzarà unes jornades protagonitzades pel veïnat gitano i obertes a la participació de tota la ciutadania.

Durant aquests dies podrem descobrir, al costat dels veïns i veïnes, la seua cultura des d'una visió no estereotipada, així com els reptes i les oportunitats que afronten, dia a dia, en el nou context del barri.

Al llarg d'un cap de setmana s'abordarà:

  • La història del poble gitano, l'associacionisme gitano i la seua articulació en la barriada.
  • Dona gitana: històries de vida, a partir de la seua experiència en la participació d'un llibre de cuina.
  • Producció artística diversa: música, arts plàstiques i audiovisuals, més enllà del folklore.
  • Propostes i necessitats de la comunitat, posant especial èmfasi en la participació de la població gitana del Cabanyal.

A més, es desenvoluparan activitats lúdiques i d'oci que servisquen per a generar espais de trobada interculturals, amb l'objectiu de transformar els prejudicis i estereotips que existeixen en la barriada sobre la població gitana. Es fomenta així un espai de trobada i gaudi per a la ciutadania.

EQUIP IMPULSOR


Millorem El Cabanyal

Composta majoritàriament per població gitana, posa el seu empeny en donar veu a les minories ètniques i culturals, amb l'objectiu de participar en la rehabilitació integral del barri, des del respecte als drets humans i a la diversitat sociocultural.
En concret, els objectius de l'associació són:

  • Prevenir l'exclusió social.
  • Millorar les condicions de vida.
  • Facilitar l'accés a un habitatge digne.
  • Fomentar la participació ciutadana.
  • Visibilitzar la situació del veïnat en situació d'exclusió social.

Els desnonaments, la discriminació o la lluita contra la pobresa van animar als veïns i veïnes del Clot a unir-se per a aconseguir visibilitzar els seus problemes i cercar solucions de manera col·lectiva a les seues necessitats. Després de més de tres anys treballant sobre el terreny, s'han guanyat algunes batalles, però encara són moltes les injustícies que els animen a seguir lluitant.


Contactar

Facebook

Categoria projecte

2015

Data d'inici
2015 Gener
Data de finalització
2015 Desembre