UVCulturaUV Logo del portal

Memorabilis posa el focus sobre un barri concret de la ciutat de València i es transmet al conjunt de la ciutadania mitjançant tres microprojectes encapçalats per estudiants del IES Campanar, el centre d’aprenentatge públic del barri, en col·laboració amb altres agents socials (professionals, associacions, comerços, empreses, institucions, creadors, etc).
Descripció

 

Memorabilis posa el focus sobre un barri concret de la ciutat de València i es transmet al conjunt de la ciutadania mitjançant tres microprojectes encapçalats per estudiants del IES Campanar, el centre d’aprenentatge públic del barri, en col·laboració amb altres agents socials (professionals, associacions, comerços, empreses, institucions, creadors, etc).

Per aquesta convocatòria Emergents plantegem el correcte i sencer desenvolupament del primer microprojectes de Memorabilis: Càpsula 1 – Memòria Oral, aquella destinada a conèixer la gent gran del barri i gràcies a ells, les vivències de la història recent de Campanar (com desenvolupem més endavant).

La idea de que els protagonistes inicials del projecte siguen els joves estudiants del barri respon a la ferma creença de que si formem, i fem estimar el patrimoni i la memòria, dels ciutadans més joves, no sols aconseguirem el seu arrelament cívic més profund, sinó que aquests serviran d’agents dinamitzadors a la resta dels estrats generacionals i socials del barri.

Aquests estudiants rebran, al llarg del darrer trimestre de l’any 2015, una formació sobre la importància, metodologia i ús de la Memòria Oral, en tant que eina híbrida entre la història i la sociologia o l'antropologia, de part de professionals de cada àmbit. Per després dur a terme tot un seguit d’entrevistes als més grans del barri per apropar-se al coneixement del seu passat recent.

Plantegem una vivència des de les noves tecnologies, ja que convidarem els estudiants a que puguen servir els seus mòbils com a eines d’investigació per crear després, amb tot el material aconseguit, un canal de Youtube i un petit documental.

 

 

Equip impulsor


EQUIP 351

És un equip multidisciplinar format per professionals de diferents àmbits i disciplines (sociologia, art, humanitats, història, arxius i gestió cultural) amb l’objectiu comú de participar en el desenvolupament de projectes culturals de base associativa i participativa, a partir de la cooperació i articulació dels seus components.

Com en qualsevol equip d'aquestes caracteristiques es comparteixen les responsabilitats del treball que s'està duent a terme. Durant el projecte cada especialista lidera el treball en la seua àrea i la resta col·laboren, si és necessari, per a poder assolir les fites marcades. Es respecta, a cada moment, l'estructura organitzativa horitzontal de l'equip basada en la col·laboració creativa i en la confiança mútua.

Aida Vizcaíno Estevan. Llicenciada en Sociologia i Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de València. Màster de Sociologia i Antropologia de les Polítiques Públiques.

Alicia Izquierdo Ramírez. Llicenciada en Història de l'Art i en Història per la Universitat de València. Màster en Gestió Cultural i diploma de postgrau en Educació Artística i Gestió de Museus.

Irene Llàcer i Sancho. Llicenciada en Història, graduada en Història de l'Art i diplomada en Educació Artística i Museus per la Universitat de València. Màster d'Estudis Avançats en Història de l' Art i màster en Art Actual: Anàlisi i Gestió per la Universitat de Barcelona.

María Díaz Tébar. Diplomada en Biblioteconomia, Arxivística i Documentació per la Universitat de València i màster en Gestió d'Informació per la Universitat Politècnica de València.

Vicent Alberola Vidal. Llicenciat en Història per la Universitat de València. Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona on s’especialitza en la gestió de públics culturals.


Web

Contactar

Facebook

Twitter

Categoria projecte

2015

Data d'inici
2015 Gener
Data de finalització
2015 Desembre