UVCulturaUV Logo del portal

LABI s’erigeix com un espai en el qual poder experimentar i investigar noves vies d’estudi i comprensió de la imatge en connexió amb les necessitats ciutadanes. Un laboratori obert on dur a terme activitats que propicien els vincles entre diferents comunitats
Description

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

   

LABI s’erigeix com un espai en el qual poder experimentar i investigar noves vies d’estudi i comprensió de la imatge en connexió amb les necessitats ciutadanes. Es tracta d’un laboratori obert on dur a terme activitats, tallers i mostres en què es propicien els vincles entre diferents comunitats, es dialogue i reflexione des de la imatge sobre problemàtiques que els concerneixen, i s’afavorisca un clima d’expressió i creativitat.

 

Mitjançant els tres tallers realitzats a la Fundació La Posta, situada al barri del Carme, es va pretendre acostar al barri a través de les metodologies artístiques.

 
 

TALLER SINTONIA DEL COLOR

 

Els objectius del taller estaven orientats a generar un espai en què els assistents tingueren total llibertat per expressar-se a través  de  la pintura.

 

La metodologia d’Amo Stem cerca entregar un lloc propici per a això. Des de diferents eines que es van implementar en taller, cada assistent va tenir una actitud participativa i cadascun  va poder crear tenint en compte el seu espai personal i alhora  respectant el dels   altres.

   

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

   

TALLER PSICOGEOGRAFIA

 

La psicogeografia  és una disciplina que sorgeix del situacionisme en els anys seixanta, moviment que naix de la Internacional Situacionista, tenint com a gran teòric el filòsof, escriptor, cineasta i artista Guy Debord. Aquest autor és qui desenvolupa la Teoria de  la Deriva, d’on  s’extrau  la Psicogeografia com a mètode d’estudi, vinculat directament amb  l’experiència personal  de cada individu en relació a l’espai que habita i recorre.  

 

L’objectiu del taller va ser crear un mapa subjectiu del territori i una geografia de barri de cada persona pertanyent a aquest.

   

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

   

TALLER CIANOTÍPIA

 

L’activitat consisteix a realitzar un taller utilitzant el procediment químic de reproduccions fotogràfiques denominat cianotípia, aquest és un procediment de copiat de negatius que dóna com resultat imatges blaves (color cian, d’ací el nom).

 

Amb aquest taller es va pretendre fer arribar al barri una tècnica de reproducció antiga i quasi oblidada com la cianotípia, utilitzant objectes que els assistents van aportar-hi, que tenien  connexió amb el barri del Carme, per crear composicions.

   

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

Emergents 2017 Labi Laboratorio de Pensamiento

 

   

 

Project category

2017

Start date
2017 January
End date
2030 December