UVCulturaUV Logo del portal

“Músiques brutes” és un projecte artisticopedagògic que, gràcies a diferents experiències prèvies a l'entorn de l’art, l'educació i la integració social, tracta d'acostar l'art sonor i altres arts intermèdies a diferents col•lectius poblacionals
Description

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

   

“Músiques brutes” és un projecte artisticopedagògic que, gràcies a diferents experiències prèvies a l'entorn de l’art, l'educació i la integració social, tracta d'acostar l'art sonor i altres arts intermèdies a diferents col·lectius poblacionals.

Treballem amb grups de persones no especialment vinculades a l'art, la creativitat dels quals potser estiga menys “contaminada” per referents, tècniques o acadèmies. Ens interessa l'art brut, espontani, accessible i únic que és capaç de nàixer de qualsevol persona al marge de la seua condició o experiència.

Es proposen dinàmiques centrades en la comunicació mitjançant l'expressió sonora, els instruments, la mirada i l'expressió corporal, però en cap cas mitjançant l'expressió verbal, llevat que la paraula servisca com a element sonor creatiu. En general, el grup s'expressa sense dificultat a través d’aquest mitjà no verbal, si bé per a algunes persones és fàcil “caure” en indicacions i expressions verbals durant algun exercici. Incidim en la importància de la comunicació no verbal per endinsar-nos en altres possibilitats expressives i comunicatives i, en general, el grup hi respon bé.

“Músiques brutes” s’ha desenvolupat dins de la convocatòria pública EMERGENTS 2018 al costat d’un col·lectiu de joves amb diversitat funcional i sense en l'espai de treball de la companyia d'arts escèniques integrada Moments Art de València durant el més d’abril de 2019.

   

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

   

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

   

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

Emergents 2018 Musicas Brutas

 

   
   

 

Project category

2018

Start date
2019 December
End date
2031 December