Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Un estudi sobre la supervivència de Caixa Ontinyent guanya el XI Premi Renau Piqueras

  • 20 d’abril de 2016
Image de la noticia

“La supervivencia de Caixa Ontinyent: ajuste entre Cultura Corporativa y Estrategia como fuente de ventaja competitiva” és obra de Fernanda Gordon i Maria Iborra.

En l’acte de lliurament, que es va produir este dilluns al Centre Cultural Caixa Ontinyent, ha intervingut el conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat, Valenciana, Vicent Soler, amb la seua ponència ‘Finançament i model econòmic en la Comunitat Valenciana’. L’acte comptava també amb les intervencions de l’Alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; i el President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell.

Fernanda Gordon, llicenciada al Campus d’Ontinyent, ja va estudiar el cas de Caixa Ontinyent per al seu treball de màster en Estratègia d’Empresa que, junt amb la seua tutora, Maria Iborra, ha prosseguit i ampliat en la investigació guanyadora. El treball permet valorar quantitativament un valor soft, com la cultura d’empresa i els avantatges competitius que ha aportat a CaixaOntinyent. La investigació mostra, per exemple, com l’obra social suposa un plus davant la competència.

Com explica Gordon “les decisions preses d’acord amb la prudència, l’arrelament i la millora social que defineixen la història de CaixaOntinyent han permés la seua supervivència a la crisi econòmica en un període en què moltes caixes han desaparegut o han acabat convertides en bancs”.

El premi d’investigació econòmica de la Fundació Campus Ontinyent està dotat amb 5.000 euros.

El premi de la Fundació Campus Ontinyent el va fallar el 15 de desembre el jurat composat per dos premis Jaume I d’Economia, Álvaro Cuervo, catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid, i Vicente Salas, catedràtic de la Universitat de Saragossa; el aleshores degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, Vicent Soler; el director general de Caixa Ontinyent, Vicent Penadés; i la presidenta del jurat la catedràtica d’Organització d’Empresa de la Universitat de València Marina Menguzzato, vídua de Juan J. Renau Piqueras.

Galeria fotogràfica